Premier előtti vetítést nyerhetnek a diákok az Örök tél online játékán

Az Örök tél című film alkotóstábja online történelmi vetélkedőt hirdet középiskolás diákoknak. A játékra 2017. december 28-ig regisztrálhatnak a fiatalok, a győztesek nyereménye többek között egy saját, premier előtti vetítés lesz.

Új történelmi drámával jelentkezik 2018 februárjában a Félvilág és A berni követ alkotópárosa, Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró. Az Örök tél című film a szovjet GUPVI táborok elhallgatott világába vezeti be a nézőt, ahol közel 250 ezer magyar szenvedett a II. világháború után. A bemutató előtt az alkotók egy online történelmi játékra hívják a 14-18 éves diákokat, akik így megismerhetik a tanórákon kevésbé részletezett korszakot.

A GUPVI kényszermunkatáborokba elhurcolt magyarok közül több mint hatvanezren a Szovjetunióban lelték halálukat. Akik évekkel később hazatérhettek a rabságból, senkinek sem beszélhettek a történtekről. Az alkotók célja ennek a hallgatásnak a megtörése, és a fiatalok érdeklődésének felkeltése a magyar történelem fontos korszaka iránt. “A mi generációnkra vár a feladat, hogy feldolgozzuk a nagyapáinkkal, nagyanyáinkkal történteket. A szívügyünk és közügy is, hogy erről beszéljünk” – hangsúlyozta Köbli Norbert, az Örök tél forgatókönyvírója.

Az online vetélkedőre az www.oroktel.hu oldalon regisztrálhatnak az osztályok 2017. december 28-ig. A három fordulós játék a Gulág Emlékbizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával 2018. január 1-jén kezdődik.

További információ:

Facebook: www.facebook.com/OrokTel

Web: www.oroktel.hu