Piacra lépés kevesebb, mint 5 év alatt

A már országszerte zajló, startupoknak szóló PowerUp! verseny mellett az InnoEnergy újabb felhívást hirdet, ezúttal érettebb szervezetek számára. Az Investment Round 2017 programba olyan innovatív projektek jelentkezését várják, melyek a fenntartható energiagazdálkodást célozzák és maximum 5 éven belül piaci termék vagy szolgáltatás válhat belőlük. Az InnoEnergy 160 tagú európai projekt-partneri hálózattal, nemzetközi piacismerettel és vevői kapcsolatrendszerrel, valamint akár 5 millió eurós befektetéssel tudja segíteni a piacra lépési folyamatot. Jelentkezési határidő: 2017. október 23.

Európa vezető fenntartható energiagazdálkodást támogató vállalata, az InnoEnergy a következő területekről várja az innovatív projekteket 2017-es Investment Round befektetési programjába: megújuló energiaforrások, alternatív energiaforrások, tiszta fosszilis energia, megbízható atomenergia, fenntartható lakossági és ipari energiafelhasználás, hatékony energiatárolás és energiaszállítás, okos otthonok- épületek-városok, energiabiztonság. A jelentkezés feltétele, hogy az ötlet szimulált, de reális körülmények között megbízhatóan működjön, valamint hogy a megvalósító szervezetek 3-7 tagú nemzetközi konzorciumot alkossanak, minimum 2 európai országból.

Ha egy szervezet partnerekkel nem, de egy jó és üzembiztos ötlettel rendelkezik, érdemes felvennie a kapcsolatot az InnoEnergyvel, mert a program „üzleti partnerkereső” szolgáltatása segít megtalálni a szövetségeseket. A vállalat ezen felül részletes szakmai háttéranyagokkal, kitöltési sablonokkal és online szemináriumokkal segíti a pályázatírást.

Az InnoEnergyn keresztül a teljes, kidolgozott és benyújtott projektköltségvetés 20-80%-a finanszírozható, a projektben rejlő lehetőségeknek megfelelően. Az eddigi befektetések 100 ezertől 4-5 millió Euróig terjedtek. Az Investment Round program folyamatosan elérhető, ugyanakkor a 2017-es befektetési programba való jelentkezés határideje október 23.

Az Investment Round 2011-es elindítása óta 90 termék fejlesztésében, 3 gyártóüzem felépítésében, 77 szabadalom bejelentésében és 323 szervezet összekötésében segített az InnoEnergy, összesen 170,5 millió Euró befektetéssel. A program célja a fenntarthatóságot és környezetvédelmet célzó európai energiastratégia (SET-Plan) minél gyorsabb és hatékonyabb megvalósítása.

Rövid bemutató videó: https://www.youtube.com/watch?v=A9aQVWmEh3M&feature=youtu.be

Részletes pályázati kiírás: https://investmentround.innoenergy.com

###

Az InnoEnergy-ről:

Az InnoEnergy a fenntartható energiagazdálkodást érintő fejlesztések motorja Európában. A folyamat minden szintjén segíti, és anyagilag támogatja az innovációt, a tantermektől kezdve a vásárlókig. Partnerhálózatán keresztül Európát átívelő kapcsolatok jöhetnek létre, közelebb hozván egymáshoz a feltalálókat, az iparág képviselőit, a vállalkozókat, a piacokat, a diplomásokat, a munkáltatókat, a kutatókat és a nagyvállalatokat.

Munkájuk az innovációt érintő három fő területen folyik:

  • az oktatásban olyan ambiciózus, képzett munkaerő kinevelése a cél, amely az ipar jövője érdekében átlátja, hogy miből áll a fenntarthatóság, s hogy mit követel meg maga az ágazat

  • az innovációs projektek alkalmával közelebb hozzuk az ötleteket, a fejlesztőket és az iparágak képviselőit, hogy együttműködésük révén olyan üzletileg is fenntartható termékek és szolgáltatások jöjjenek létre, amelyek valódi eredményeket képesek felmutatni

  • a vállalkozások beindításának támogatásával segítjük a vállalkozókat és a start-up cégeket, hogy gyorsan és fenntartható módon járuljanak hozzá a globális energia-ökoszisztémához.

A különböző tudományágaknak a bevonásával maximalizálják ezek együttes hatását, felgyorsítják a piacra szabott megoldások fejlesztését, és olyan termékeny környezetet teremtenek, ahol a munkájuk innovatív eredményeit értékesíthetik.

Az InnoEnergy-t 2010-ben alapították, és az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) támogatásával működik.