Peák és Benkó győzelme a Veszprém Crosson

 

Rekord nevezői létszámmal rajtolt el a hatodik LOcarGO Veszprém Cross terepkerékpár-verseny, a magyar kupafutam harmadik állomása.

Az időjárás jelentések riogatók voltak, ennek ellenére a teljes verseny megúszta szárazon, a hidegtől és néhány felhőtől eltekintve kellemes novemberi idő várta a 258 nevezett versenyzőt.

A helyszín teljesen, a pálya nagyrészt megegyezett a tavalyival: a 2500 méteres, szinte sík körön egy szimpla és egy dupla palánk, egy lépcsőakadály és egy homokágy törte meg a lendületet a gyors pályán.

Az elit nőknél az olimpikon Benkó Barbara (Focus XC Team) győzőtt Kovács Kinga (Újpesti Torna Egylet) előtt. A férfiaknál pedig a korábbi futamokon egy arany- és egy ezüstérmet begyűjtő Peák Barnabás (Mesterbike ILB Factory SE) mintegy 20 másodperccel előbb ért célba Buruczki Szilárdnál (Cube-Csömör) és alig egy perccel Szalay Péternél (Bike Zone Gödöllő).

Végre minden a tervek szerint alakult, amit az is bizonyít, hogy első alkalommal én is el tudtam indulni ezen a versenyen. Örülök a balesetmentes versenynek, az időjárásnak és a versenyzők pozitív visszajelzéseinek” – foglalta össze Tóth András főszervező.

A Debreczeny Zoltán festőművész által felajánlott fair play-díjat Specziár Viktor vehette át, aki szinte végig vezetett, de technikai hibája után sem adta fel a versenyt, példát mutatva ezzel a következő futamban induló tanítványainak.

Eredménylista: https://versenyzek.hu/HU/5/Rajtlistak-Eredmenyek/46/LOcarGO-Veszprem-Cross-Cyclocross-magyar-kupa

Fotó: Kaiser Erika