Over the T.O.P.

– pörgős nyári dallal jelentkezik áRON, a United együttes zongorista-zeneszerzője

 

áRON, azaz Romhányi Áron, a United együttes zongorista-zeneszerzője hamarosan megjelenő lemezének első szóló dalát jelentette meg a napokban, Over the T.O.P. címmel. A sodró lendületű, angol nyelvű rappes-jazzes számban bemutatkozik Szakonyi Milán énekes, és vendég a Group’n’Swing zenekar fúvóskara. A zenét és a szöveget is áRON írta, a dalhoz készült videoklip pedig egy vidám, budapesti nyáréjszaka hangulatát idézi.

Az “Over the T.O.P.” címválasztás egyrészt tisztelgés a kedvenc amerikai fúvósos funky zenekarom, a Tower of Power előtt, ezzel indokolható a rövidítés. Másrészt van benne egy adag önirónia: hajlott életkoromra is teszünk utalást a cím magyar jelentésével: “Túl a csúcson”  –meséli áRON.

Romhányi Áron többszörös Fonogram, Arany Zsiráf és eMeRTon díjas jazz zongorista, Artisjus díjas könnyűzeneszerző. Országosan a United zenekar zongorista-zeneszerzőjeként vált ismertté, többek között a Hófehér Jaguár, a Keserű méz, vagy a Végső vallomás c. dalokkal. Jazz zenekaraival rendszeresen koncertezik külföldön, és dolgozik együtt olyan világszerte ismert jazz zenészekkel, mint Gary Willis, Brandon Fields, Chris Hunter, Eric Marienthal.

áRON jelenleg a lemezanyagon dolgozik, jövő évre tervezi a lemezbemutató koncertet. Rendszeresen koncertezik a United Experience-el, gyakran vendégeskedik a Random Trip-ben is, a Loop Doctors zenekar pedig október 4-én Eric Marienthal szaxofonossal kiegészülve ad koncertet a Müpában.

KATT: Over the T.O.P. videóklip

Zene, szöveg, zongora, rap, hangszerelés: Romhányi Áron
Ének: Szakonyi Milán
Csík Tibor – Trombita (GNS Brass)
Bille Gergő – Trombita (GNS Brass)
Almási Attila – Harsona, bariton szaxofon (GNS Brass)
Bakó István – Tenor szaxofon (GNS Brass)
Rácz Roland – Gitár
Mits Gergő – Basszusgitár
Szendőfi Péter – Dob

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .