Ötszörös forgalomnövekedést jelent a húsvét a szálláshelyeknek

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Apartmanban, vendégházban és 4 csillagos hotelben töltjük a szünetet

Pörög a belföldi turizmus: ötszörös forgalmat hoz a nyuszi a szálláshelyeknek. Az apartmanok és a vendégházak mellett a négycsillagos hotelek ajánlatai a legvonzóbbak. Sztárfellépőkkel, gyermekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal és tradicionális gasztronómiai fogásokkal teremtenek húsvéti hangulatot a szállásadók.

Alig rázódtunk vissza a dolgos hétköznapokba a március 15-i hosszú hétvégéből, máris itt a húsvéti négynapos pihenő, ami ötszörös forgalmat hoz a szálláshelyeknek. „Ez a tavalyi húsvéthoz képest is 6,23 százalékos növekedés, ami még erőteljesebb lenne, ha a két extra hosszú szünet között több idő telt volna el” – magyarázza Drávai-Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere. Az átlagos foglalási érték közel 60 ezer forint, míg SZÉP-kártyás fizetés estén csaknem 70 ezer forint, és minden ötödik vendég SZÉP-kártyával fizeti a cechet. „A húsvéti kikapcsolódás jellemzően családi program lesz, az átlagos vendégszám 3,4” – tette hozzá a szakember.

A foglalások közel fele apartmanba vagy vendégházba szól, csaknem ötödük pedig 4 csillagos hotelbe, de a 3 csillagos hotelek ajánlatai is jól fogytak a Szallas.hu adatai szerint. A legnagyobb értékű foglalás 700 000 forint volt, míg a legkisebb 3000 forintba került. A Szallas.hu adataiból az is kiderült, hogy a foglalások fele mobilról érkezett, 45 százalékuk asztali számítógépről, 5 százalékuk pedig tabletről. „A nálunk mért mobilos foglalási arány jól példázza, hogy a szállásfoglalásra, így a turizmusra milyen nagy hatással van az okos mobileszközök széleskörű terjedése, részünkről pedig a foglalási folyamat és a felület egyszerűsítése, felhasználóbarát kialakítása” – mondta a marketing menedzser.

Festetics-kastély, Harkányi Gyógyfürdő és a Gödöllői Királyi Kastély is a legnépszerűbbek között
Az előrejelzés alapján a legnagyobb mértékben Heves (14,19%), Borsod (12,09%) és Pest (8,26%) megye részesül a forgalomból. A húsvétot is népszerű fürdővárosainkban töltjük: Eger, Hajdúszoboszló és Gyula viszik a prímet. Erős forgalomra és vendégtömegre számíthat a főváros, Miskolctapolca, Zalakaros, Szeged, Pécs, Hévíz és Siófok is. A legvonzóbb szálláshelykörnyéki programok között most is ott van az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő, a Festetics-kastély és a Gödöllői Királyi Kastély is. „A hosszabb pihenőidőszakok kedveznek a külföldre vágyóknak, sokan útnak indulnak a hétvégére. A legtöbben Zakopane, Torockó és Krakkó felé veszik az irányt” – tette hozzá Drávai-Mészáros Judit. A Szallas.hu adatai alapján Szováta, Parajd, Gyergyószentmiklós, Pozsony, Krásnohorská Dlhá Lúka (Várhosszúrét), Tátralomnic, Besztercebánya még a legkelendőbb határon túli célpontok.

Gyermek- és családi programokkal csábít a legtöbb szállásadó
Lesznek sztárfellépők és különböző hagyományos fogások, de a legnagyobb hangsúlyt a gyerekprogramokra fektetik a szállásadók. „A tavaszi szünet és a négynapos pihenés a családoknak kedvez, a legtöbben ilyenkor együtt indulnak útnak” – magyarázza a marketingvezető. – Jelvénygyűjtés, nyuszi-buli, bábszínház, tojásfestés és gyermekkoncert is szerepel a partnereink repertoárjában.” Természetesen a felnőttek sem maradnak ajándék és gesztus nélkül: kedvezményes wellness szolgáltatások, ajándék alkoholos italok és extra nyitvatartás a kényeztetés legfőbb eszközei.

Top 10 belföldi úti cél
Eger
Hajdúszoboszló
Gyula
Budapest
Miskolctapolca
Zalakaros
Szeged
Pécs
Hévíz
Siófok

Top 10 külföldi úti cél
Zakopane
Torockó
Krakkó
Szováta
Parajd
Gyergyószentmiklós
Pozsony
Krásnohorská Dlhá Lúka
Tátralomnic
Besztercebánya

Top 10 program a foglalók körében
Egri vár
Miskolctapolca Barlangfürdő
Hévízi Tófürdő
Festetics-kastély
Füzér Vára
Zsolnay Kulturális Negyed
Harkányi Gyógyfürdő
Tropicarium
Csodák Palotája
Gödöllői Királyi Kastély

Vendégcsalogató programok
sztárfellépők, dj, élőzene
bábszínház, gyermekkoncert
tojásfestés, kézműves foglalkozás
táncbemutató
állatsimogatás
borkóstoló, sajtkóstoló
jelvénygyűjtés, tojáskeresés
családi kalandverseny
éjszakai fürdő
lovaglás, lovas kocsi

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .