Ötödik szezonjukat kezdik a fotelhuszár ralisok

A COVID alatt kezdődött, de sem a szervezők lendülete, sem a játékosok érdeklődése nem csökkent, így idén is folytatódik a legnagyobb hazai virtuális ralibajnokság, ahol együtt versenyezhetnek a PC-sek, a “PlayStationosok” és az XBOX-osok! Új játékprogrammal, a WRC hivatalos játékával kerülnek megrendezésre a futamok, ahol sokkal nagyobb hangsúlyt kap a gumitaktika és az idő előtt kieső játékosok élhetnek a Super Rali lehetőségével. Hétvégén indul a szezon, a DOBOZ Portugál Ralival kezdődik a pontvadászat.

Hosszú, elhúzódó tárgyalások miatt csak júniusban tud elindulni a www.duen.hu weboldal szervezésében zajló virtuális ralibajnokság ötödik szezonja, de a szervezők folyamatosan építik a közösséget és az új program ellenére is már több, mint 500-an regisztráltak és jelezték szándékukat, hogy részt vennének a népszerű sorozatban.

Pannuska Dávid, aki a szakmai vezetője a bajnokságnak, örül, hogy az új program, az EA Sports WRC játék új lehetőségeket ad mind a játékosoknak, mind a szervezőknek.

„Az eredetivel megegyező pályákon versenyezhetünk, a beszkennelt szakaszok különleges élményt adnak a játékosoknak, hiszen felismerhetőek bennük a WRC közvetítésekben látható helyszínek. Vannak extrém hosszú gyorsaságik, ahol a tempón kívül nagyon fontos a gumik jól menedzselése.” – mondta Dávid, aki a hétköznapokban is az egyik legnagyobb gumiforgalmazó cégnél dolgozik. „Másik újdonság, hogy mindenki élhet a Super Rally szabállyal. Egy esetleges hiba után is még lehetőség van – büntetés mellett – folytatni a futamot a következő szervizparktól, így azoknak sem megy el a kedve, akik a TERMINAL DAMAGE felirattal sűrűbben találkoznak…”

Az új program miatt a játékosoknak újra kellett regisztrálniuk a bajnokságba, de a sorozat promótere, Dudás Endre nem fél attól, hogy ne lennének a korábbi évekhez hasonlóan izgalmas versenyek, ahol adott esetben több százan is elrajtolnak.

„Nyilván a COVID alatt nagyobb volt az érdeklődés, de az új játék megjelenése, november óta már nagyon sokan újra regisztráltak. Jó látni, hogy a visszatérő játékosok mellett sok újoncunk van. Bízom benne, hogy a szolgáltatásaink, amivel próbálunk egy kicsit többet adni, mint más bajnokságok, még vonzóbbá teszik a sorozatunkat. Műsorfüzetet készítünk a futamokra, benne térképekkel, fontos információkkal a várható időjárási és útviszonyokra. Továbbá a facebook csoportunkban tudnak a szakaszok végén nyilatkozni a pilóták, ezzel még jobban ’szimulálva’ a valódi futamokat. Az eredményeket nem csak abszolútban, hanem kategóriánként is megnézhetik az eredményközlő oldalunkon, a Rallylive.hu-n.” – mondta DuEn. „Még nem adtuk fel, hogy idén is pénzdíjas legyen a sorozatunk, remélem sikerül aláírni a szerződést és még jobban motiválhatjuk a versenyzőinket. Mindezek mellett elindítunk egy kupasorozatot is a bajnokság mellett, de erről majd csak később szeretnénk részleteket mondani.”

Az idei sorozat első állomása a DOBOZ Portugál Rally, ahol Rally2-es versenyautókkal kell a portugál murvás pályákat leküzdeni az indulóknak. A futamot június 21. (péntek) reggel 8:00 és június 25. (kedd) reggel 8:00 között lehet teljesíteni!

Ahogy eddig is, úgy idén sem kell regisztrációs, vagy nevezési díjat fizetni, a játékprogram jogtiszta verziójának birtokában bárki elindulhat a bajnokságban.

Tudtad?