Őszinte szavak

Clare Pooley: Őszinte szavak

Szabó Piroska, a General Press Könyvkiadó főszerkesztője:
A történet hat emberről szól, akiket egy zöld jegyzetfüzet hoz össze, és akik végül ráébrednek, hogy a másokkal és önmagukkal szembeni őszinteség, illetve a közösség ereje igenis meg tudja változtatni az életüket. Én azért is szerettem ezt a könyvet, mert a szereplőkben és a problémáikban bárki könnyen magára ismerhet.

Julian Jessop, a hetvenes éveiben járó, különc művész úgy hiszi, hogy a legtöbb ember nem igazán őszinte sem egymással, sem önmagával. Az idős férfi azonban belefáradt már, hogy mások elől rejtegesse a mélységes magányt, amit érez. Így hát egy napon úgy határoz, hogy leírja az igazságot a saját életéről egy egyszerű, zöld jegyzetfüzetbe, és ott hagyja azt egy kávézóban. Arra azonban nem számít, hogy a kávézó tulajdonosa, Monica megkeresi őt, miután megtalálta a füzetet. Vagy hogy a nő is papírra veti a maga történetét, majd a szemközti borbárban hagyja a füzetet.
A zöld jegyzetfüzet hamarosan megtelik újabb és újabb szereplők vallomásaival – akiknek szép lassan a sorsa is egymásba fonódik, örökre megváltoztatva az életüket.

Ár: 3690 Ft
Formátum: 125×200 mm
Kötés: kartonált
Terjedelem: 384 oldal
ISBN: 978 963 452 445 8