Orbán(c): “A kínai-magyar kapcsolatok soha nem látott magasságokba emelkedtek”

    Hszi Csin-ping elnöksége alatt a kínai-magyar kapcsolatok “soha nem látott magasságokba emelkedtek”, és ez Magyarország számára rendkívül előnyös és hasznos – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Pekingben, a kínai államfővel folytatott találkozóján.

    Köszönetet mondott vendéglátójának az állandó és töretlen támogatásért, amellyel Hszi Csin-ping a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése mögött állt.


    A magyar miniszterelnök az Egy övezet, egy út kezdeményezés szerdai csúcstalálkozójára érkezett Pekingbe, a hatalmas infrastrukturális beruházásokra épülő program ötlete Hszitől származott.


    Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor kedden kijelentette: Magyarország a kezdetektől fogva támogatta a kezdeményezést.


    “Meggyőződésünk hogy ez olyan kezdeményezés, amely megváltoztatja a világot, megváltoztatja a világgazdaságot, és olyanná alakítja, amely több ember jólétét szolgálja, mint korábban” – fogalmazott a kormányfő.


    Kiemelte: Kína a jövőben is számíthat arra, hogy az európai politikai vitáktól függetlenül, Magyarország része marad a kezdeményezésnek, és keresi az együttműködést Pekinggel.


    A mostani, harmadik csúcstalálkozón több mint 130 ország és számos nemzetközi szervezet vesz részt.


    Kína Magyarország kilencedik legjelentősebb kereskedelmi partnere, idén ismét hazánk legnagyobb külföldi közvetlen befektetője.

https://miazablogger.hu/vlagyimir-putyin-orosz-elnok-is-pekingbe-erkezett/