Őrangyalok segítettek a zuglói Mozgásjavító Iskolában

A „Provident Őrangyalok” program égisze alatt mintegy 50 önkéntes segített szebbé varázsolni a budapesti Mozgásjavító Iskolát. A környező régióból érkezett Provident dolgozók és a támogatott szervezet munkatársai közösen újították fel az iskola földszinti és emeleti közösségi tereit. Az idei „Provident Őrangyalok” programsorozatban országszerte 4 helyszínen mintegy 400 önkéntes segít szociális és oktatási intézményeket.

A Provident önkéntesei immár negyedik alkalommal látogattak a zuglói Mozgásjavító Iskolába, mely több mint 110 éve készít fel mozgáskorlátozott gyermekeket az önálló életre. Az önkéntesek és az intézmény dolgozói a közösségi terek felújítása mellett megtisztították és fertőtlenítették az iskola fejlesztőjátékait, eszközeit.

Locsmándi Alajos, a Mozgásjavító Iskola igazgatója elmondta: „Fontosnak tartom a társadalmi összefogást, amely a fogyatékos személyek nevelési-oktatási körülményeit teszi szebbé, jobbá. Ez az együttműködés a Provident munkatársaival, nem egyszerűen egy újabb találkozás, hanem baráti kapcsolatok is kialakultak az évek folyamán. Újra találkozni, együtt dolgozni, értelmes, közös alkotást végezni a mozgáskorlátozott gyerekekért.”

Idén ősszel a Provident Őrangyalok a Mozgásjavító Iskola mellett egy vidéki iskolában, egy óvodában és egy fogyatékosokat gondozó otthonban is segítenek a legszükségesebb munkálatokat elvégezni. Megszépülnek az épületek, illetve azok környezete, szabadidős, illetve fejlesztő eszközöket és játékokat újítanak fel. A Provident az önkéntes munka mellett anyagiakkal is támogatja a kiválasztott intézményeket; összesen 2.000.000 forintértékben finanszírozott eszközöket a felújítási, kertépítési munkálatokhoz. A Provident munkatársai már az első lépéstől részt vesznek a programokban, hiszen ahogy minden évben, a helyszíneket a vállalat idén is a dolgozók javaslatai alapján, belső pályázat révén választotta ki.

Hajna Csongor, a Provident Pénzügyi Zrt. vállalati kapcsolatok szakértője így értékelte az önkéntes akciót: „A Providentnél kiemelt figyelmet fordítunk a társadalmi szerepvállalásra. Amellett, hogy önkéntesként ilyen kiváló ügyeket segíthetünk, sokat tanulunk a támogatott szervezetektől, és az is motivál bennünket, hogy kollégáink és ügyfeleink is a helyi közösségekben élnek. A Mozgásjavító Iskola részéről is rengeteg munkával járt ezt az önkéntes napot előkészíteni, ezért hálásak vagyunk nekik, amiért évek óta szeretettel és hasznos feladatokkal fogadnak bennünket.”

A Provident Pénzügyi Zrt-nél a társadalmi felelősségvállalásnak már évtizedes hagyománya van. A „Provident Őrangyalok” az elmúlt években több mint 80 helyszínen segítettek egészségügyi, oktatási, szociális intézményeket. A pénzintézet munkatársai dolgoztak többek között fogyatékkal élőket, hátrányos helyzetű gyermekeket, időseket, veszélyeztetett anyákat gondozó otthonokban, illetve óvodákban és kórházakban is. 2004 óta a Provident önkéntesek több mint 70.000 munkaórát fordítottak közhasznú intézmények felújítására.