Öltözz a rúzsodhoz

Smink- és stílustippek, minden alkalomra

Az esetek többségében öltözékünket hangulatunkhoz és az adott alkalomhoz választjuk, majd ehhez készítjük el sminkünket. Az AVON Szépségműhely sorozatának legújabb részében azonban most némi csavar került ebbe a rutinba. Ezúttal az AVON sminkmestere, Szabó Doris és Parádi Gabriella stylist közösen engedték szabadjára fantáziájukat, hogy izgalmas, ugyanakkor mindenki számára abszolút elérhető és viselhető öltözékeket illetve sminkeket álmodjanak meg az AVON új, mark. Epic Lip ajakrúzsaihoz.

Mit vegyek ma fel?” – valószínűleg nincs olyan nő, akinek ne fordulna meg ez a kérdés a fejében reggelente, vagy ha buliba, színházba készül. Az AVON szépségszakértői most azonban abból indultak ki, hogy mit tegyünk, ha először nem a ruhánkat, hanem az ajkaink színét választjuk ki egy fontos esemény előtt. Ennek fényében, Szabó Doris, az AVON magyarországi sminkmestere igazi kihívás elé állította Parádi Gabriella stylistot, akinek ezúttal az új, 17 kirobbanó árnyalatban pompázó, mark. Epic Lip rúzsokhoz kellett trendi szetteket megálmodnia.

A sminkmester választása először a visszafogott Rosy Outlook elnevezésű árnyalatra esett, amely egy hasonlóan visszafogott sminkkel párosítva, ideális lehet egy egyszerű hétköznapra is, akár munkába vagy iskolába igyekszünk. Ehhez a natúr árnyalathoz a stylist olyan öltözéket javasol, ami egyrészt némileg ellensúlyozza ezt a visszafogottságot. A klasszikus fazonokhoz szokatlan színeket javasol: például egy világoskék blúzt, khaki színű szoknyával párosít szívesen. Mivel az utcai divat ma már egyben sportos stílust is jelent, ezért egy vadító piros-fekete, kényelmes, sportos szettet is bátran ajánl a natúr sminkhez.

Második rúzsként a vadító piros Red Extreme árnyalatra esett a sminkmester választása, hiszen egy nő életéből ez kihagyhatatlan. Jó hír a piros rúzs kedvelői számára, hogy ezt a színt ma már nem csupán elegáns alkalmakra lehet viselni, hanem akár a hétköznapokon is magunkra ölthetjük. „Ilyen esetben kontúrozás nélkül is felvihetjük ajkainkra a rúzst. Hagyjuk füstösre a széleit, amivel egy lazább hatást érhetünk el” – javasolja Szabó Doris. Mivel ebben a kísérletben semmi sem megszokott, ezért a stylist is elrugaszkodik a piros rúzs köré épített sztereotípiáktól és egy hagyományos alkalmi öltözék helyett, egy lazán elegáns szettet javasol mellé. A felső színében is csak némileg köszön vissza a rúzs árnyalata, amely pont elég arra, hogy a rúzsra irányítsa a tekinteteket. Természetesen egy elegánsabb öltözettel is kombinálhatjuk ezt a klasszikus árnyalatot. Ebben az esetben játszhatunk cipőnk vagy akár táskánk árnyalatával, amelyeken keresztül így visszaköszönhet ajkaink színe.

A harmadik, illetve a negyedik szett főszereplője két igazán extrém rúzs. A lila Spellbound és sötétkék Blue Suede árnyalatok esetében különösen fontos a jól megválasztott öltözet, hiszen azzal különféle, izgalmas hatást érhetünk el. Az ilyen sötétebb színek használatánál a sminkmester tippje, hogy felvitel előtt mindenképpen korrektorozzuk körbe ajkainkat, mivel ezáltal sokkal tisztábbnak fog hatni a szín, így jobban tud majd érvényesülni. „Ezekhez az extrém árnyalatokhoz véletlenül sem fekete vagy bőr öltözetet javaslok, hiszen azok nagyon keménnyé tehetik megjelenésünket. Én így inkább világosabb, játékosabb darabokkal kombinálom ezeket a színeket, amivel így abszolút hordhatóvá tehetjük ezeket az árnyalatokat.” – tanácsolja Parádi Gabriella.

A szakértők utolsó és egyben legfontosabb tippje, hogy akármelyik rúzsra illetve öltözékre esik a választásunk, az első és legfontosabb dolog, hogy jól érezzük magunkat viselése közben, és segítségükkel bátran fejezzük ki személyiségünket.