Nőtt a Duna House jutalékbevétele idén a második negyedévben

Percent up line icon. Percentage, arrow, growth. Banking concept. Can be used for topics like investment, interest rate, finance

    

A franchise ingatlanközvetítésben a Duna House hálózata által generált jutalékok összege több mint 4 milliárd forintot tett ki idén a második negyedévben, ami éves szinten 32,8 százalékos, az előző negyedévhez képest pedig 2,1 százalékos növekedés – közölte az ingatlan- és pénzügyi közvetítő társaság a második negyedévről rendelkezésre álló előzetes mérőszámok alapján hétfőn az MTI-vel.

    A közlemény szerint “Magyarországon magához tért az ingatlanpiac”, ugyanis a franchise szegmensben 2,9 milliárd forint értékű jutalékra tettek szert, ami 2023 második negyedévéhez képest 43,1 százalékos, negyedéves alapon 8 százalékos bővülés.


    Rámutattak, hogy Lengyelországban a 2023. negyedik negyedéves 1,2 milliárd forintos rekord hálózati jutalékbevételszintről fokozatos csökkenés történt az év első felében, ám idén a második negyedévben így is 1,01 milliárd forint értékű jutalékra tettek szert, ami az előző év azonos időszakához képest 7,4 százalékos növekedés.


    Arra is kitértek, hogy a saját iroda szegmensben a negyedéves jutalékbevétel 475 millió forintot tett ki, ami éves összehasonlításban 25,2 százalékos emelkedés. Magyarországon ebben a szegmensben a negyedéves jutalékbevételek az egy évvel korábbihoz képest 40 százalékkal, 240 millió forintra nőttek, viszont 2024 első negyedévéhez képest 11,2 százalékos volt a csökkenés.


    A lengyel saját irodák negyedéves jutalékbevétele a második negyedévben 169 millió forint volt, ami éves szinten 5,4 százalékos visszaesés, míg az előző negyedévhez képest 4,3 százalékos növekedés.


    A cseh saját iroda negyedéves jutalékbevétele a második negyedévben elérte a 66 millió forintot, ami az előző év azonos időszakához képest 127,4 százalékos emelkedés. Viszonylag kis méretéből adódóan a cseh saját iroda teljesítménye erősen ingadozhat a negyedévek között – ismertette közleményében a Duna House.


    A csoport által közvetített hitelvolumen a második negyedévben 250 milliárd forintot tett ki, ami éves szinten 50,8 százalékos bővülés, míg negyedéves szinten 2,5 százalékos csökkenés. Olaszországban a hitelvolumenek 131,9 milliárd forintot, Lengyelországban 83,6 milliárd forintot, míg Magyarországon 34,1 milliárd forintot tettek ki, amelyek éves összevetésben 33,3, 52,2, illetve 105,2 százalékos növekedés.


    A Duna House Holding Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei hétfőn reggel 2,28 százalékos emelkedés mellett, 808 forinton álltak, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 1050, a legalacsonyabb 530 forint volt.

Tudtad?