Noga Erez idei első jövevényével robbantja a társadalmi bombát

Védjegyének számító, döbbenetes attitűdjével, energikus szöveggel és jellegzetes beattel tért vissza a zseniális pop/hiphop előadó/dalszerző, Noga Erez – az új track „NAILS” címmel, izgalmas mondanivalóval és egy nagy hírrel együtt érkezik.

A ’KIDS’ és ’KIDS (Against the Machine)’ albumai megjelenésével 2021 az áttörés éve volt a tel-avivi énekesnő számára. Erez  bejelentette első, idei új dala, a „NAILS” debütálása mellett, hogy a Neon Gold/Atlantic Records kiadóval folytatja útját: „Nagyon izgatott vagyok, hogy elkezdhetek együtt dolgozni az Atlantic/Neon Gold embereivel” – árulta el Erez. “Ez a partnerség nagy lépés számomra. Már elkezdtük kreatívan gurítani a labdát, és nagy tervek vannak még előttünk.”

Az egyedi stílussal és látásmóddal megáldott alkotó újra egyesült korábbi kreatív partnerével, Ori Roussóval. Az eredmény pedig kétségtelenül egy banger lett!

Erez elmondta a első 2022-es zenéje kapcsán, hogy: “a féltékenységről szól, és arról, hogy az emberekre, jelen esetben egy másik nőre való féltékenység milyen furcsa és sötét módon idealizálja az adott személyt”. “NAILS” nyugtalanító konfliktusa ellenére Erez kiemelte, hogy ezeknek az érzelmeknek van létjogosultsága, még ha az is az általános vélekedés, hogy az ilyesféle negatív gondolatok nem fordulhatnak elő az ember fejében.

A „NAILS” szimbolikus videóklipje a társadalmunkban uralkodó szépségideálról is kritikát fogalmaz meg: az énekesnő utastársaival együtt egy óriási méretű, hosszú, fekete körmű nőt üldöz: „Valójában egy modell külsejű nő felé tartunk a videóklipben” – magyarázza Erez. „Klasszikus testképe van a szépség irreális társadalmi normáival – sovány, magas, szexi, hibátlan. Lassított felvételben sétál, és ahogy mindannyian ugyanabba a felvételbe kerülünk, rájövünk, hogy valójában tízszer akkora, mint mi. Ezt követően van egy Dávid és Góliát típusú helyzet, amikor kiveszek egy csúzlit, és egyenesen a homlokába lövöm, és holtan esik le.”

Hallgasd meg a kihagyhatatlan tracket itt: https://www.youtube.com/watch?v=sqi2VaFZxYc&list=PLi7gEmWQedJ1EnTS7y8LTp-1z5MEeilmE&index=5