Nem mindegy, hogyan segítünk

A Segítők Napján olyan szakemberektől tanulhatnak az érdeklődők, akik hivatásszerűen segítenek másoknak

A Pannon Kincstár Humán Szakképző Központ idén először rendezi meg a Segítők Napját Váci utcai épületében, szeptember 24-én. A rendezvény célja, hogy támogatást és útmutatást nyújtson azok számára, akik akár hivatásszerűen, akár szabadidejükben mások segítésével szeretnének foglalkozni. A előadásokon a részvétel ingyenes, a workshopokra regisztráció szükséges a rendezvény honlapján: www.segitoknapja.hu

Budapest, 2017. szeptember 13. – Nap mint nap találkozunk beteg vagy segítségre szoruló emberrel, és legtöbbünkben ilyenkor felébred a késztetés, hogy segíteni szeretnénk. Sokszor azonban nem tudjuk, hogyan tegyük, hogy az valóban segítség legyen.

Akár önkéntesként, akár hivatásszerűen akarunk segítővé válni, előbb tanulnunk, informálódnunk kell, hogy tényleg azokhoz és úgy jusson el az igyekezetünk, akiknek szüksége van rá, és valóban haszna is legyen. A Pannon Kincstár Humán Szakképző Központ által életre hívott Segítők Napja éppen ezért jött létre. A rendezvényen olyan szakemberektől tanulhatnak az érdeklődők, akik mindennap hivatásszerűen és professzionálisan segítenek másoknak.

A Pannon Kincstárban közel egy évtizede azon dolgoznak, hogy a segítő szakmák legjobb szakembereit képezzék – elsősorban egészségügyi, szociális, gyermekgondozó és pedagógiai területeken.

A segítő hivatások egytől egyig különlegesek, hiszen lehetőséget adnak arra, hogy valóban tegyünk valamit a többi emberért. Így született meg a Segítők Napjának ötlete. Egy teljes nap, amellyel fórumot adunk a segítő szakmák, önkéntes lehetőségek bemutatásának, valamint elhívjuk más segítő szervezetek képviselőit. Igyekszünk színes palettát nyújtani azoknak, akik elhivatottságot éreznek, hogy segítsenek másoknak, de még nem tudják, hol és milyen formában tegyék” – mondta el Vecsey Dalma, a Pannon Kincstár Humán Szakképző Központ kommunikációs vezetője.

A Segítők Napján a Pannon Kincstár oktatóin kívül előadás tart többek között az Országos Mentőszolgálat, a Pető Intézet, a Bátor Tábor és a Vöröskereszt képviselője, illetve számos alapítvány és civil szervezet. Az előadások mellett gyakorlati tudást adó workshopokon is részt vehetnek az érdeklődők, amelyekre a rendezvény honlapján tudnak regisztrálni.

A Segítők Napját 2017. szeptember 24-én, vasárnap tartják a Pannon Kincstár Váci utca 47. alatt található központjában. Az esemény minden programja ingyenes.

A programról bővebb információ és regisztráció a workshopokra: www.segitoknapja.hu