Nem csalódunk Ckay új, konceptalbumában

Az afrobeat kánon élén álló, CKay ’Sad Romance’ debütáló albumának megjelenése izgalmas pillanat Nigéria és tágabb értelemben az egész afrikai kontinens számára.

CKay debütáló dala, az „Nkechi Turn Up” 2016-ban jelent meg, első projektje pedig a következő évben, a ’#WTFiCKay’ EP formájában. Az évek során az énekes-dalszerző zeneiségének különböző részeibe nyúlt bele, és számos projektjében íróként, producerként és előadóként is elkötelezetten közelítette meg munkáit. A ’Sad Romance’ dalai felén Ckay producerként szerepel, köztük a ma már világsikernek mondható „Emiliana” és a „Love nwantiti” című számban.

’Sad Romance’ egy önelégültebb, érzelmileg eltérő CKay-t emel ki, aki oda-vissza ingázik a szeretett és a szeretetlenség traumája között. Az album egy személyes történet, amelyben CKay visszagondol legbefolyásosabb romantikus kapcsolataira, bemutatva, hogy gyakran adott és kapott szeretetet. Az a finomság, amellyel a szöveghez, a kompozícióhoz és az énekléshez közelít, segít abban, hogy meggyőző és lenyűgöző történetet meséljen el, és rávilágít arra, hogy ez a kiadvány mennyire megfontolt és szándékos.

Az album 12 számot tartalmaz, amelyek hangulatban, ritmusban és motívumban váltakoznak. A kezdő szám, a „you” igazi siker az R&B, afrobeat és amapiano egyesítésében, majd következik a „Mmadu”, amely visszatér egy ortodoxabb afrobeat formulához. A harmadik trackben Post Malone, Charlie Handsome produceri munkálatait lelhetjük fel, egy emo-afrobeat a „leave me alone”, majd a fájdalmas bosszút bemutató „you cheated, i cheated too” bont tovább. A történet ezután a „come close” és „soja” témájával folytatódik, amibe a „WATAWI” illeszkedik és kölcsönös károk egyikévé fejlődik, a refrén pedig tökéletes beágyazása a bonyolult kapcsolati dinamikát sújtó kavarodásnak, amely alátámasztja a teljes korong tézisét. Ezután CKay duettbe lép a zöld-foki-szigeteki Mayra Andrade énekessel a ‘”samson and delilah” című dalban, a kapcsolatok mérgező hatásairól, valamint a páros szenvedélyes, el nem múló lángja fölött ingadozva. Az utolsó előtti szám, az „Emiliana” finoman a fájdalom és a szívfájdalom másik oldala felé mozgatja a közönséget, miközben az albumot a “lose you” b együttműlödő, Ronisia is szerepel, ami átültet a “love nwantiti” bónusz trackbe – Ckay szenzációs globális slágerének zenekari feldolgozása, ahol az album mögötti történet kezdődött.

Hallgasd meg a vezető „Mmadu”-t!

A teljes kiadvány itt érhető el!  

https://trollverda.hu/2022/10/01/geszti-buszken-posztolja-felelotlenseget/