Négy tényező, ami miatt kihagyhatatlan az idei The Business Booster

Idén szeptember 28-án és 29-én Lisszabonban tartják meg a megújuló energetikai fejlesztésekre fókuszáló nagy európai seregszemlét, a The Business Boostert (TBB). Az EIT InnoEnergy által szervezett, a startupok, iparági, pénzügyi, politikai döntéshozók és szabályozó testületek képviselőinek részvételével zajló találkozó legfontosabb kérdése, hogyan biztosítható, illetve gyorsítható fel Európában a fenntartható energiagazdálkodásra való áttérés és a nettó zéró kibocsátás. Összeszedtünk négy okot, ami miatt az ez évi rendezvény még inkább kiemelt figyelmet érdemel.

  1. A TBB a fenntarthatóság gyakorlati lépéseit mutatja be

A The Business Booster ebben az évben arra helyezi a hangsúlyt, hogy bemutassa és körül járja azokat a lehetőségeket, amelyek támogatják az európai erőfeszítéseket abban, hogy a kontinens elérje a 2050-re kitűzött nettó zéró kibocsátást. Mindennek jegyében terítékre kerül a két nap során az energiahatékonyság fokozása, hogy az ezen a téren meghozott intézkedésekkel, innovációkkal a szén-dioxid mentesítési célok 42 százaléka is teljesíthetővé váljon a jövőben. Hasonlóképp érdekes megközelítést tartogat a rendezvényen a technológiák közti átjárhatóság gördülékenyebbé tétele, hogy a hibrid megoldások beiktatásával a különböző gazdasági ágazatok összekapcsolhatóvá, produktívabbá váljanak a klíma-és karbonsemleges célszámok megtartása mellett.

  1. A TBB gyorsító pálya az áttörő technológiai újításoknak

Annak érdekében, hogy részt vegyünk az éghajlatváltozás megállításában, gyorsító pályára kell helyeznünk a tiszta energián alapuló innovációkat. A TBB az az esemény, amely mindezt lehetővé teszi, mert biztosítja az ipari szereplők, a befektetők és a közszférában működő intézmények számára az áttörő technológiai megoldásokhoz és az új üzleti modellekhez történő közvetlen hozzáférést. Az esemény tranzakciók megvalósulásának és partnerségek kialakulásának helyszíne annak érdekében, hogy a tiszta energiával foglalkozó fejlesztések mielőbb beinduljanak és anyagilag is olyan hamar megtérüljenek, amennyire csak lehetséges. Az idei TBB sok olyan jövőbemutató megoldást, már piacon lévő vagy még kezdeti fázisban lévő fejlesztést vonultat fel, amelyek reményt jelentenek ahhoz, hogy belátható időn belül fenntartható alapokra lehessen helyezni az európai energiagazdaságot.

  1. A TBB a jövőben gondolkodók találkozóhelye

A The Business Booster mindig az az esemény volt, amelyre az EIT InnoEnergy a leginspirálóbb előadókat hívta meg. Korábban köztük volt Mary Robinson, Írország első női köztársasági elnöke, az ENSZ éghajlatváltozásért felelős korábbi különleges megbízottja; Lord Deben, az Éghajlatváltozási Bizottság elnöke; vagy François de Rugy, Franciaország államminisztere, valamint környezetvédelmi és szolidáris átmenetért felelős minisztere. Idén sem lesz ez másképp. Az idei program résztvevője lesz Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság alelnöke, a Ron Garan, korábbi amerikai űrhajós, Tjerk Joustra, a Shell vezető portfolió menedzsere, Elena Bou, az EIT InnoEnergy fejlesztési igazgatója és Lucas Arangüena, a Santander zöld projektek finanszírozásáért felelő globális vezetője is.

  1. A TBB a valódi innovációk bemutatkozó helyszíne

Az idei The Business Booster kiállítója lesz többek közt a Skeleton Technologies, amely a közlekedési szektor és az ipar számára gyártott szuperkondenzátorokra fókuszál. A napelemes tetőket gyártó Sunroof, illetve az energiatárolási megoldást gyártó magyar HeatVentors. Továbbá olyan áttörő technológiai innovációkat létrehozó startupok, mint a Hymeth, Naoden, Cascade Drives, Alpinov X, Wattsun, Nawa Technologies, SciBreak, NabraWind, CorPower, BetterSpace, Vilisto, és a Llewo. Az EIT InnoEnergy az elmúlt tíz évben több mint 560 millió eurót fektetett be a gazdaság zöld átalakításával foglalkozó, induló vállalkozásaiba, illetve innovációs projektjeibe. Eddig 480 innovatív vállalkozás részesült az EIT InnoEnergy befektetésében, amelyek összesített várható bevétele 2030-ra meghaladja a 72,8 milliárd eurót.