Csuti úrfi hiába lódít, csúnyán összeomlott a “védőoltási rendszer”

    A Demokratikus Koalíció szerint összeomlott a koronavírus elleni védőoltási rendszer, ezért a párt arra szólítja fel a miniszterelnököt, hogy nevezze meg és mondassa le az ügy személyi felelősét.

TOVÁBBRA SEM ZÁRNAK BE A KAOTIKUS TEMPLOMOK >>>

    A DK szóvivője pénteki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: folyamatosan arról érkeznek a hírek, hogy “az elmúlt egy évben megismert kormányzati fejetlenség maga alá gyűrte” a hétvégére tervezett tömeges oltást. Barkóczi Balázs kiemelte, voltak, akik annak ellenére kaptak sms-t az oltásról, hogy azt korábban már beadták nekik, és voltak, akiknek a lakóhelyüktől akár több mint száz kilométerre jelöltek ki oltópontot.

Csuti uraság a szokásos pénteki rádiómonológjában magyarázta a hitvány bizonyítványt >>>


    Orbán Viktor a péntek reggeli rádióinterjújában “el is ismerte az összeomlást”, a kormányfő azt mondta, hogy egy rövid időre leállították az oltás megszervezését – jelezte az ellenzéki politikus. Hozzátette, később az operatív törzs arról tájékoztatott, hogy lefújják a hétvégi tömeges oltást, de ezt az üzenetet aztán “nyomtalanul eltörölték”.


    Barkóczi Balázs azt mondta, a DK azonnali magyarázatot vár a kormánytól, mi ez a fejetlenség és ki ennek a személyi felelőse. Hogyan lehetséges, hogy a kormány már egy ennyire alapvető és egyszerű feladatot is képtelen megoldani? Mikor lesz végre rend, meddig fogja még akadályozni a védekezést a “kormányzati teszetoszaság és a kormányzásképtelenség”? – sorolta kérdéseiket a DK szóvivője.