Morgan Stanley önkéntesei az SOS Gyermekfalvak lakóit tanítják pénzügyi ismeretekre

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Alapvető pénzügyi ismeretekre, a pénzügyi öngondoskodás alapjaira tanítják a Morgan Stanley önkéntesei az SOS Gyermekfalvak lakóit


Karrier-tanácsadással és az irodai mindennapok bemutatásával is segíti a vállalat a hátrányos helyzetű fiatalokat a pályakezdésben

Harminc fiatal látogatott el a Morgan Stanley budapesti irodájába az SOS Gyermekfalvakból. A vállalat nemcsak anyagi támogatásával, hanem szaktudásával is aktívan segíti a gyermekfaluban élő fiatalokat, ennek keretében fejlesztő és mentoráló foglalkozásokat is szerveznek. Az elmúlt években a vállalat munkatársai többször is jártak a gyermekfaluban, vezettek foglalkozásokat vagy végeztek más jellegű önkéntes munkát. A közösen szervezett nyílt nap célja, hogy a gyermekfalu lakói személyes betekintést nyerjenek egy globális nagyvállalat mindennapjaiba, megismerhessék azt, hogy mivel foglalkozik egy kockázatelemző, banki informatikus vagy éppen pénzügyi szakember a vállalatnál. A kiscsoportos foglalkozások keretében álláskeresési és karrier-tanácsadásra is sor került az augusztusi látogatáson.

„A Morgan Stanley cégkultúrájának fontos része az önkéntesség, hiszünk ennek erejében, rendszeresen részt veszünk a minket befogadó közösségek életében. Fontos, hogy a vállalat anyagi támogatása mellett az önkéntes kollégák saját munkájukkal is segíthetik a partnereket, közvetlenül is részt vesznek az együttműködésekben. Csak 2017-ben közel 8600 órát töltöttek a budapesti iroda dolgozói önkéntes munkával. Büszkék vagyunk rá, hogy több éve segíthetjük az SOS gyermekfalu lakóit. Együttműködésünk fontos részeként önkénteseink az oktatásban is részt vesznek, igyekszünk segíteni a fiatalok felkészülését a munka világára, a karrierválasztásra, a gyermekfalu utáni életre. Szeretnénk megmutatni nekik, hogyan készülhetnek fel egy állásinterjúra, miként írhatnak jó önéletrajzot, sőt, a jövőben alapvető pénzügyi ismeretekre is oktatjuk majd a gyerekeket”– mondta Juvancz Beáta a Morgan Stanley Magyarország pénzügyi részlegének ügyvezető igazgatója. „Azt reméljük, hogy a Morgan Stanley irodájában eltöltött nap segíthet a fiataloknak, hogy közelebb kerüljenek a munka világához. Inspirációt és motivációt meríthetnek, de gyakorlati tudást is, amivel könnyebben találhatnak majd szakmát, állást.” – tette hozzá.

Pénzügyi tananyagot írnak a Morgan Stanley önkéntesei az SOS Gyermekfalvak lakóinak

A Morgan Stanley önkéntesei most fejlesztik annak a távoktatási tananyagnak az alapjait, amely segítségével alapvető pénzügyi ismeretekre is oktathatják majd a faluban élő fiatokat országszerte. “A Morgan Stanley szakemberei által összeállított tananyag és mentorálás célja, hogy támogassa a fiatalokat az öngondoskodásban, a felelős pénzügyi döntések meghozásában az önálló felnőtt élet során. Az önkéntesek által összeállított tudásanyag egyedülálló, hiánypótló lehetőség, hiszen a gyermekek máshol nem részesülhetnének hasonló jellegű képzésben. Legtöbbünk a zsebpénz vagy a fizetés beosztását, a pénzügyi öngondoskodás alapjait a családban a szülőktől, nagyszülőktől tanulja meg. Az SOS Gyermekfalvakban 400 gyermeknek adunk otthont nevelőszülőknél, akik valamilyen oknál fogva nem élhetnek a vér szerinti szüleikkel. Éppen ezért fontos, hogy a nevelőszülők mellett további lehetőséget adjunk, hogy a gyermekek elsajátíthassák ezt a tudást.” – mondta el Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója. „A Morgan Stanley évek óta rengeteg támogatást ad számunkra. Még értékesebbé teszi ezt az együttműködést az a törődés és tudás-átadás, amivel a vállalat önkéntesei fordulnak évről-évre a nálunk élő gyermekekhez.” – foglalta össze.

A Morgan Stanley a világ egyik legnagyobb pénzintézete, Magyarországon nem végez klasszikus banki tevékenységet.  A budapesti iroda elsősorban az informatikai, programozás, alkalmazásfejlesztés területén segíti a cégcsoport munkáját, mindemellett jelentős a kockázatkezelő, matematikai modellező és pénzügyi részleg munkája is.

A Morgan Stanley egy vezető globális pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalat, mely a befektetési banki, értékpapír-kereskedelmi, befektetés- és vagyonkezelési területeken nyújt széles körű szolgáltatásokat. A cég több mint negyvenkét országban rendelkezik irodákkal, munkatársai világszerte segítik az ügyfeleket, köztük vállalatokat, kormányokat, intézményeket és magánszemélyeket.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .