Módosulnak a Szerencsejáték Zrt. év végi sorsolási időpontjai

    A Szerencsejáték Zrt. az ünnepnapokhoz igazítja lottózóinak nyitvatartását, valamint módosulnak a számsorsjátékok húzásának és adásba kerülésének időpontjai, illetve a játékba küldési határidők.

    A nemzeti lottótársaság kedden az MTI-vel közölte: saját üzemeltetésű értékesítőhelyei december 24-én 12.00 órától zárva tartanak és december 27-én a szokásos rend szerint nyitnak ki újra.


    A terminálos értékesítőhelyeken december 24-én 12.00 óra és december 27-én 5.00 óra között nem lehet szerencsejátékot vásárolni.


    December 31-én a lottótársaság saját üzemeltetésű értékesítőhelyei legkésőbb 14.00 órakor bezárnak. Az elektronikus fogadási rendszer azonban folyamatosan üzemel ezen időszakban is – ismertették.


    A közlemény szerint a karácsonyi és a szilveszteri időszakban módosulnak a számsorsjátékok húzásának és a sorsolási műsorok adásba kerülésének időpontjai.


    December 24-én a SzerencseSzombat a szokásos 18.45 helyett korábban, 16.15-kor kerül adásba. Az érintett játékokat ezzel együtt korábbi időpontig lehet megvásárolni: a Luxort legkésőbb 11.30-ig, míg az Ötöslottót és a Jokert legkésőbb 15.00-ig, a sorsolást követően a Luxort 16.30-tól, az Ötöslottót és Jokert pedig 17.30-tól lehet újra játszani. A Kenót 12.30-ig lehet játszani, a sorsolást követően pedig 15.00-től lehet újra játszani.


    December 25-én a Hatoslottó és a Kenó számsorsolásának időpontja nem változik, a Puttó sorsolások azonban elmaradnak.


    December 26-án a Kenó és a Puttó számsorsolások elmaradnak. A december 25-i sorsolást követő rendszernyitás után játékba küldött Kenó játékok a december 27-i számsorsoláson vesznek részt.


    December 31-én a Kenó sorsolásra az eredeti 20.00 óra helyett korábban, 15.00 órakor kerül sor, a sorsolás pedig előreláthatólag 21.25 és 21.40 között kerül adásba. Ezáltal a Kenó játékok aznapi vásárlási határideje 14.00 óra. A rendszer 16.00 órakor nyit ki újra. A Puttó sorsolások a szokásos rend szerint zajlanak.


    Az év utolsó hetén a Luxor, a Joker és az Ötöslottó sorsolására december 31. helyett január 1-jén kerül sor, ezáltal a SzerencseSzombat sorsolási műsor is az új év első napján kerül adásba.


    A változásnak köszönhetően a Luxor esetében január 1-jén 13.30-ig, míg az Ötöslottó és a Joker estében január 1-jén 17.30-ig lesz lehetőség játszani.


    A 48. héten vásárolt öthetes játékok érvényességi ideje az átvételi igazoláson szereplő december 31. tájékoztató jellegű dátum helyett ezen változásoknak megfelelően január 1. lesz. A Hatoslottó sorsolási ideje nem változik, de a sorsolást követően csak 20.30-tól lehet majd újra játszani, hasonlóan az Ötöslottóhoz és a Jokerhez, Luxort pedig 20.00-tól küldhetnek a játékosok újra játékba – olvasható a közleményben.


    A Szerencsejáték Zrt. kéri az időpontváltozások folyamatos figyelemmel kísérését. “Az átvételi igazolásokon feltüntetett dátumok tájékoztató jellegűek” – zárták a közleményt.