Modern Art Orchestra

Jazz-színházi előadás és évadnyitó koncert

2017. október 29. (vasárnap), Budapest Music Center

11.00 – Amerikából jöttem

interaktív jazz-színház Kálloy Molnár Péterrel és a MAO-val

19.30 – MAO évadnyitó koncert

vendég: Dresch Mihály

A Modern Art Orchestra 2017. október 29-én délelőtt egy interaktív jazz-színházi előadással, este pedig koncerttel nyitja meg évadát a Budapest Music Centerben.

11.00 – Amerikából jöttem

interaktív jazz-színház Kálloy Molnár Péterrel és a MAO-val

A jazz muzsika iránt a végletekig elkötelezett Modern Art Orchestra és az improvizáció egyik legtapasztaltabb színházi képviselője, Kálloy Molnár Péter közös jazz-színházi produkciót mutat be 2017. október 29-én délelőtt a BMC-ben.

Az Amerikából jöttem új interaktív koncertsorozat nem titkoltan a jazz alapvetéseit kívánja bemutatni, emellett a színház és humor erejével közelebb hozni a műfajt a jövő zenehallgató közönségéhez. A szórakoztató családi műsor során garantált a sok nevetés, lehetetlen improvizációs helyzetek, virtuóz megoldások és az igazán jó zene.

A két részből álló produkció első fele a játékos ismeretterjesztés jegyében telik: Kálloy Molnár Péter – aki maga is énekes-zenész-dalszerző, több lemeze is megjelent – alkalomról alkalomra újabb és újabb szerepbe bújik. Hol producerként, hol hangszerszállítóként érkezik a MAO zenészei közé, akikkel közösen így mindig más aspektusból mesélik el a jazz történetét. Megismerni igazán a jazz muzsikát azonban csak úgy lehet, ha hallgatja is az ember. A második részt a big band Fekete-Kovács Kornél vezényletével az aktuális témához kapcsolódó darabokból válogatott koncerttel zárja.

A műfaját tekintve is teljesen újnak számító, havonta jelentkező műsort a szervezők minden korosztálynak ajánlják, de főként a hangszeren játszó vagy tanuló fiataloknak szánják.

Jegyek: www.jegy.hu

19.30 – MAO évadnyitó koncert, vendég: Dresch Mihály

A tizenegyedik éve működő együttes rendkívül sokszínű és számos vendégszereplőt felvonultató időszaknak néz elébe a BMC-ben. A 2017/2018-as évad keresztmetszeteként a nyitókoncert programjában is szerepelnek Bob Mintzer, Herbie Hancock, Quincy Jones, Buddy Rich és Miles Davis alkotásai, de felcsendül Csajkovszkij Diótörőjének Duke Ellington és Billy Strayhorn által készített feldolgozása is.

A MAO műhelyből Fekete-Kovács KornélCseke Gábor, Bacsó Kristóf, Subicz Gábor és Ávéd János szerzeményei mellett az alkotókör legújabb művét, a Tizenöt magyar parasztdal című Bartók adaptációt is hallhatja a közönség a koncertteremben.

A koncerten közreműködik Dresch Mihály Liszt Ferenc-díjas, kiváló szaxofonos is, a mai magyar jazz kiemelkedő alakja.

Jegyek: www.jegy.hu