Modell és graffiti találkozása

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Julia Kennedy fotográfus és a Nikon az utcára viszi a divatot

A Nikon által kiadott fotósorozat Julia Kennedy divatfotós munkáit mutatja be, melyek két fő művészeti ágat ötvözve a divat világát vegyítik London lenyűgöző utcai művészetével.

A francia stylisttal, Coline Bachhal együttműködve Julia a Nikon legújabb DSLR-fényképezőgépének, a D850-nak a sebességét és felbontását kihasználva, valamint különböző NIKKOR objektíveket bevetve örökítette meg a nyüzsgő városi élet dinamizmusát és forgatagát úgy, hogy volt szeme a divatipar extravaganciájára is.

Ez az exkluzív, nyolc részből álló fotósorozat Julia hitvallását tükrözi, miszerint a divatot nem kellene a kifutókra korlátozni, mivel bármilyen környezetben értékelhető. Julia képei az élénk színekre, a gazdag textúrákra és a mozgásra összpontosítanak, miközben a styling- és a háttérmunkálatok célja, hogy Észak- és Kelet-London legszebb falfestményeinek kontextusába helyezze a modelleket. A teljes képsorozat itt megtekinthető: https://www.nikon.hu/hu_HU/learn_explore/model-meets-mural-fashion-photography.page

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED

A projekttel kapcsolatban Julia Kennedy elmondta: „London nemzetközi szinten ismert divatvilágáról és élénk utcai művészetéről, és én mindig izgalmas színeket és textúrákat keresek. A D850 gyorsasága, nagy felbontása és fényérzékenysége lehetővé tette, hogy megragadhassak minden mozdulatot, részletet és színt egyetlen jeleneten belül, és izgalmas hangulatot teremtsek ezek között a hétköznapi városi díszletek között.”

Julia a képsorozatot a következő eszközökkel fotózta:

D850 – A Nikon legújabb full-frame DSLR-fényképezőgépe 45 megapixeles rendkívüli felbontást, kiemelkedő dinamikatartományt, 7 kép/mp* sebességű, teljes felbontású sorozatfelvételt és kategóriájában páratlan ISO-tartományt biztosít, így a gyorsaság, részletesség és pontosság nyerő kombinációját nyújtja.

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR – Széles–közepes látószögű zoomos telefotó-objektív. Az objektív a gyors, f/2,8-as rekeszértéknek köszönhetően még kivételesen gyenge fényviszonyok mellett is jól használható, és egységes expozíciót tesz lehetővé a teljes zoomtartományban. A rázkódáscsökkentés minimálisra csökkenti a fényképezőgép bemozdulásának hatását, és akár négy lépésközzel hosszabb záridő használatát is lehetővé teszi.

AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED – Rendkívül nagy látószögű, nagy fényerejű objektív nanokristály bevonattal, mely csökkenti a szellemképek és tükröződések előfordulását. Saroktól sarokig tartó élességet biztosít, ami meghaladja a vele megegyező fix gyújtótávolságú objektívekét.

AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED – Gyors, FX-formátumú fix objektív rendkívül nagy látószögű, 20 mm-es gyújtótávolsággal és nagy fényerejű, f/1,8 maximális rekesznyílással. Könnyű és sokoldalú objektív a kreatív fotósok számára, akik szeretnék eltúlozni a perspektívákat.

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR

Julia Kennedyről
Julia Kennedy brit fotográfus, aki Londonban él és dolgozik. Julia ismert a színek, a nagy épület-összeállítások és a nagyszerű helyszínek használatáról. Szeret nevetni, képeit személyiséggel, illetve humorral vagy iróniával tölti meg. Julia számos divatmagazinnal dolgozott együtt – többek között a L’Officiellel, a Vogue-gal és a Wonderlanddel –, valamint olyan ismert nevekkel, mint a Charlotte Olympia, a House of Hackney, a Harrods, az Oasis, a Sweaty Betty és a Rimmel.

www.juliakennedy.com

@msjuliakennedy

Coline Bachról

Coline Bach egy Londonban élő francia stylist és jelmeztervező. Miután megszerezte a Central Saint Martins School divatújságírói mesterdiplomáját, a Dazed & Confused divatigazgatója, Robbie Spencer első asszisztenseként folytatta, aki mellett olyan kiadványokon dolgozott mint a Dazed & Confused, az AnOther, az AnOther Man, az Interview Magazine, a Vogue Italia, a V Magazine, a V Man, a Harper’s Bazaar, a Purple Fashion és a Teen Vogue. Később továbblépett, és önálló karriert kezdett építeni.

www.colinebach.com

@colinebach

*A D850 fényképezőgéppel akár 9 kép/mp sebességgel is fotózhat, ha a külön megvásárolható MB-D18 Multi Power elem- és akkumulátortartó markolattal, valamint (a D5 készülékben használt) EN-EL18b akkumulátorral használja.

A Nikon díjnyertes termékeivel kapcsolatos információkért látogasson el a következő weboldalra: www.nikon.hu

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .