Mit nevezhetünk pezsgőnek?

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Ünnepekkel, meghitt vagy éppen megható pillanatokkal, és vidámsággal egyaránt összekapcsolódott, a mai napig meghatározó szimbólumot jelent ez az ital. Röviden bemutatjuk, mit is nevezhetünk pezsgőnek.

Gyöngyöző buborékok

A „pezsgő” olyan termék, amelyet első vagy második alkoholos erjesztéssel nyernek friss szőlőből, szőlőmustból, vagy borból. A tárolóedény kinyitásakor kizárólag az erjedésből származó szén-dioxid szabadul fel; amelyben 20 °C-os hőmérsékleten, zárt tárolóedényekben tárolva 3 barnál nem kisebb túlnyomás uralkodik az oldott szén-dioxid jelenléte miatt; és amely esetében az előállítására szánt küvék összes alkoholtartalma nem lehet kisebb, mint 8,5 térfogatszázalék.

A pezsgőket 3 kategóriába sorolhatjuk
  • Pezsgő
  • Minőségi pezsgő
  • Illatos minőségi pezsgő

A köztudatban „gyerek pezsgőként” ismert italokat tehát valójában nem nevezhetjük pezsgőnek, mert nem felelnek meg a fenti fogalommeghatározásnak. Legújabb terméktesztünkön vizsgálat alá vontuk ezeket a termékeket. Eredmények hamarosan a Szupermentán!

A jó pezsgő további ismérveiről itt olvashat!

Forrás: 1308/2013/EU rendelet

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .