MiroArt a Városligetben

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

új kulturális eseménysorozat indul

Új, kulturális, művészeti eseménysorozat indul útjára MiroArt címmel a Városliget Caféban, az első alkalommal Szerb Antal: Utas és holdvilág című regényével foglalkoznak majd május 10-én.

Az immár teltházas esemény a Római Magyar Akadémiával társszervezésében valósul meg, és olyan vendégek beszélgetnek majd a témáról, mint Puskás István, a Római Magyar Akadémia igazgatója, Szász János filmrendező, Takács Géza színművész és Prieger Zsolt zenész, az Anima Sound System vezetője.

“Tükörbe sokáig kell nézni, sokszor és sokáig, amíg végre megismeri az ember igazi arcát. A tükör nemcsak sima ezüstlap, nem, a tükör mély is, mint a tengerszemek a hegyekben, s aki nagyon figyelmesen hajol felülete fölé, egyszerre a mélybe lát, s mindig új és új mélységeket lát,” – olvashatóak Márai sorai, ezek ihlették a idén tavasszal elinduló kulturális rendezvénysorozat, a MiroArt nevét is. A sorozat háziasszonyaként Juhász Anna irodalmár így mesél a névadásról: „Miért pont MiroArt lett az eseménysorozat neve? Márai Sándor az őszinteséghez, önismerethez kapcsolja a tükröt – ahogy mi is. Mivel mi is Márai soraihoz hasonlóan mély, izgalmas beszélgetéseket tervezünk a kultúra, irodalom értékei mentén népszerű alkotókkal, fontos témákról, közérthetően, ezért egyértelműnek tűnt a MiroArt elnevezés”. A május 10-i, első programon rögvest egy különleges szerző és téma kerül középpontba – egy kultikus regény, a tavaly 80 éve íródott Utas és holdvilág és annak mai értelmezése. Lesz itt szó szerelemről, irodalomról, a mindösszesen 44 évet élt legendás szerzőről, életéről, olaszországi utazásairól, és fővárosi élményeiről úgy, hogy mindeközben felidéződik a XX. század hajnalának budapesti romantikája is.

A MiroArt művészeti estekkel, irodalmi, kulturális programokkal várja majd havonta az érdeklődőket, mindezt Budapest századfordulós romantikájának jegyében egy igazi autentikus helyen, a több mint 120 éves Városliget Café épületében.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .