Mire érdemes figyelni gamer router vásárlása során?

A lelkes játékosok tudják, hogy gyors és megbízható internetre van szükségük. Enélkül nem tudnának online játékokkal játszani a barátaikkal együtt és az akár 50 GB-os frissítéseket sem tudnák letölteni. Egy rossz minőségű router több problémát is okozhat, különösen akkor, ha kifejezetten idejétmúlt megoldásról van szó. Manapság már sok olyan eszközünk van otthon, amelyek ugyanazt az internetkapcsolatot használják és ezzel lassíthatják az internetelérésünket. Streamelés vagy online játék esetén az internetkapcsolat még nagyobb terhelésnek van kitéve, így a WiFi jel tovább csökken. Ennek viszont nem muszáj így lennie. Ha a piac egyik legjobb routerét használod, minden eszközöd képes lesz maximális teljesítménnyel a rendelkezésedre állni. Amennyiben a jelenlegi routered legalább hároméves vagy régebbi, akkor érdemes megfontolni az eszköz cseréjét.

Teljesítmény kompromisszumok nélkül

Egy erős vezeték nélküli gamer router a csatlakoztatott eszközök számára nagy- sebességet és teljesítményt biztosít a játékélmény fokozásáért. Ha az adatok feldolgozása gyorsabb, akkor a késleltetés, vagyis a „lag” előfordulása is ritkább lesz.

Kétcsatornás lefedettség

A router hatótávolsága nagyon fontos, különösen akkor, ha azt szeretnéd, hogy az internetkapcsolat az egész lakásban elérhető legyen. Ebben az esetben nagyfrekvenciás WiFi-re van szükséged. Két fő frekvencia létezik a routerek számára, az egyik a 2,4 GHz-es, a másik pedig a 5 GHz-es tartomány. Az egycsatornás routerek csak a 2,4 GHz-es sávot támogatják, ami a böngészéshez és a fájlok letöltéséhez tökéletes, azonban a kétcsatornás megoldások egy 5 GHz-es sávval is rendelkeznek, amely sokkal gyorsabb vezeték nélküli sebességet biztosít. Egy 2,4 GHz-es és 5 GHz-es frekvenciát kibocsátani képes router sokkal jobb teljesítményt nyújt, mint az egyetlen 2,4 GHz-es vagy 5 GHz-es csatornával rendelkező routerek, így a kétcsatornás routerek sokkal jobb választást jelentenek.

WiFi 5 és Gigabites Ethernet

Ugyan meglepő lehet, de játékosok továbbra is a vezetékes kapcsolatot részesítik előnyben. Az okok egyszerűek, hiszen minimális jelveszteséget és nagyobb sebességet biztosít, illetve mivel a játékosok helyhez vannak kötve a játék során, a vezetékes kapcsolat nagyobb stabilitást kínál. Manapság sok eszköz támogatja a 802.11ac/WiFi 5 szabványt  amelynek valós sebessége nagyjából 1 Gbps is lehet. Leegyszerűsítve a Wifi 5 a vezeték nélküli Gigabites Ethernet. Még akkor is, ha vezetékes kapcsolatra vagy korlátozva, győződj meg róla, hogy legalább egy 802.11ac képességgel rendelkező routert használsz.

Néhány fontos funkció:

 • További Ethernet portok
 • 7 antenna
 • Intelligens rangsorolás
 • PPPoE felhasználónév/jelszó klónozás
 • Intelligens WiFi időzítés
 • Intelligens energiatakarékosság
 • A gamer eszközök priorizálása a többi otthoni eszközhöz képest
 • IoT eszközökkel/Cloud felülettel való integráció
 • Támogatja a router firmware-t
 • Minőségi szolgáltatás
 • Egyszerű beállítás
 • Okostelefonos alkalmazás

A Tenda AC23 megfelel minden fent említett szempontnak. Az AC23 gamer routert a tökéletes játékélmény optimalizálására fejlesztették ki. Kivételes sebességének, az internetes forgalomkezelésének, valamint a vezeték nélküli eszközzel való széleskörű kompatibilitása miatt az AC23 a játékosok legjobb választása. Az AC23 egy kétcsatornás gigabites vezeték nélküli router, amelyet kifejezetten nagy sebességű internet hozzáféréssel rendelkező háztartásokba terveztek. Támogatja a 802ac.11 wave2 technológiát és akár 2033 Mbps (2,4 GHz: 300 Mbps, 5 GHz: 1733 Mbps) WiFi sebességet biztosít a legjobb teljesítmény eléréséhez. Az 5 GHz-es sáv támogatja a 4X4 MU-MIMO technológiát és szélesebb WiFi lefedettséget és gyorsabb sebességet biztosít, mint a 3X3 MU-MIMO technológiával rendelkező routerek. A gigabites portokkal támogatja az akár 1000 Mbps sebességű hozzáférést is. A 28 nm-es gyártástechnológiával készült, kétmagos,1 GHz-es processzor, valamint az 500 MHz-es társprocesszor gyorsabb feldolgozási sebességet és optimalizált működést biztosít. A 7 db 6 dBi-es külső antennákkal felszerelt AC23 fokozza a teljesítményt. Ez a gamer router tovább növeli a jelerősséget és a vezeték nélküli teljesítményt, ezzel jelentős előnyöket kínálva a hálózatra csatlakoztatott eszközök számára.

Az AC23 beépített jelerősítővel rendelkezik, amely egy teljesen új szintre emeli az intelligens sávszélesség szétosztását, továbbá a felhasználók egyedi prioritásai alapján kezeli az adatforgalmat. Az AC23 beépített jelerősítőt használ a 2,4 GHz-es és 5 GHz-es sávokon is, hogy növelje a WiFi lefedettségét és a falakon történő áthatolást. Függetlenül attól, hogy hány eszközt használsz, az AC23 automatikusan elemzi az összes internetes forgalmad, hogy meghatározza mekkora sávszélességre van szükséged az egyes eszközökön. Mindemellett támogatja az IPv6-ot is, amely csökkenti az adatátviteli időt és minimalizálja a késleltetést, hogy jobb játékélményt tudjon nyújtani.

​​​​​​​

Ha szeretnél többet tudni az AC23-ról, látogass el a Tenda oldalára: https://www.tendacn.com/en/product/AC23.html