Minionos vibrátor, Zsófinak ajándék, újracsomagolt gyerek, buta telefon

Az eMAG összegyűjtötte a tíz legkeresettebb keresőszót és a tíz legfurcsább keresési kísérletet tavalyi évből.

A 2017-es év sem telt eseménytelenül. Az eMAG  tavaly a leglátogatottabb magyar webáruházzá nőtt a Similarweb adatai alapján, a kínálat pedig átlépte az egymillió különböző terméket, miközben a magyarországi raktár is jelentős bővülésen és fejlesztéseken ment keresztül. Az internetes vásárlás egyik előnye, hogy a vásárlóknak nem kell az üzlet polcai között kutatniuk a kiszemelt termékek után, elég a keresőbe beírniuk, hogy mire van szükségük és máris válogathatnak. Legalábbis legtöbbször. Az eMAG látogatói 2017-ben is aktívan használták a keresés funkciót az oldalon, összesen több mint 400 ezer keresőkifejezést használva. Ez volt a tíz leggyakoribb keresőszó tavalyról:

 1. laptop

 2. tablet

 3. porszívó

 4. LEGO

 5. mobiltelefon

 6. TV

 7. kávéfőző

 8. iPhone

 9. power bank

 10. Huawei

A rengeteg kifejezés között azonban voltak olyanok is, melyek nem hoztak eredményt. Sok esetben az egyes márkák fonetikus átirata miatt, míg máskor elgépelések okozták az eredménytelenséget. Előfordult az is, hogy egy-egy keresést nem is feltétlenül azzal a céllal indítottak a felhasználók, hogy konkrét terméket találjanak, inkább csak amolyan próba gyanánt, vagy egyenesen viccnek szánták a lekérdezést. Az eMAG.hu motorja mindenesetre ezeket is rögzítette, íme a szerintünk legkreatívabb 10 keresőkifejezés 2017-ből:

 1. Játék sokkoló gyerekeknek

 2. Buta telefon

 3. Gyerekágy kicsit nagyobbaknak

 4. Autót keresek

 5. Minionos vibrátor

 6. céklalé

 7. Huawei beledugós

 8. randibugyi

 9. újracsomagolt gyerek

 10. Zsófinak ajándék

Az eMAG 2018-ban is rengeteg kedvezménnyel, nyereményjátékkal és több mint egymillió termékkel várja a vásárlókat.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .