Minden az Örökkévalókban szereplő szuperhősnek saját Lexus dukál

A Lexus és a Marvel a nagysikerű, három Oscar-díjat bezsebelő Fekete Párduc után újabb szuperhősös film, a nagy várakozások övezte, hazánkban november 4-én debütáló Örökkévalók kapcsán is együttműködik. Már a partnerséget beharangozó IS és NX Plug-in Hybrid reklámfilmek is látványosra sikerültek, a Lexus azonban a napokban leleplezte a filmben szereplő szuperhősök által ihletett modelleket.

A Lexus prémium megoldásait az emberek ihletik. Ezúttal pedig a Marvel Studios „Örökkévalók” című filmjének kozmikus erővel bíró szuperhőseitől nyertek inspirációt a tervezők. A Lexus és a Marvel Studios 10 olyan koncepcióautó megalkotásában működött együtt, melyek a várva várt mozi karaktereit idézik fel. Minden egyes túlvilági mintázattal ellátott „Örökkévalók” modellt egy-egy szuperhős egyedi páncélja, ikonográfiája és szuperereje ihletett. Ezenkívül minden autó aljából és hűrácsaiból aranyszínű fény tör elő, ezzel kifejezve a karakterek közös energiaáramlását, ami a filmben is látható. A járműveket több különböző rendezvényen és médiaeseményen is kiállítják majd, beleértve a bemutató vörös szőnyegét is. Az autók leleplezése az alábbi linken tekinthető meg: Lexus Unveils Marvel Studios’ Eternals Inspired Cars LIVE on the Red Carpet – YouTube

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az Örökkévalókkal megszületett együttműködésünket ezekkel az egyedi mintázatú Lexus modellekkel tudtuk átültetni a valóságba.” – avat be Vinay Shahani, a Lexus marketingért felelős alelnöke. „Ahogyan az összes Örökkévaló karakternek megvan a saját stílusa és képessége, úgy az általuk inspirált Lexusokról is elmondható ugyanez.”

Az egyedi mintázatú „Örökkévalók” modellek a következők:

  • Ajak x Lexus GX: a Salma Hayek által megformált Ajak egy erős, irányító nő. Ő a világ egyik legkomolyabb képességekkel megáldott SUV-jával, a GX modellel van párban.
  • Druig x Lexus GX: a Barry Keoghen alakította Druig szupererejével és kitartásával egy kicsit lázadó a filmben, ezzel tökéletessé téve a GX modellt a karakterének tükrözésére.
  • Gilgamesh x Lexus LX: mint a legerősebb Örökkévaló, a Don Lee által megformált Gilgamesh igazi lelki társa a legnagyobb, legizmosabb Lexus SUV, az LX.
  • Ikaris x Lexus LS: a Lexus luxusszedán zászlóshajója, az LS kiválóan illik a Richard Madden alakította Ikarishoz, aki az Örökkévalók taktikai vezetője.
  • Kingo x Lexus IS: Kingo, akit Kumail Nanjiani személyesít meg a filmben, a merész, erős Lexus IS modellt kapta párjául.
  • Makkari x Lexus RC F Track Edition: a Lauren Ridloff által megformált Makkari a leggyorsabb Örökkévaló, így tökéletes párost alkot a Lexus kínálatának leggyorsabb modelljével, ami az RC F Track Edition.
  • Phastos x Lexus LX: az LX fejlett technológiája kiválóan illik a Bryan Tyree Henry által alakított Phastos karakteréhez, aki a csapat technológiai guruja.
  • Sersi x Lexus RC F: a Lexus egyik legerősebb modelljeként az RC F jó párost alkot a film legerősebb karakterével, Sersivel, akit Gemma Chan formál meg.
  • Sprite x Lexus NX: az NX, mint a mindenre képes crossover tökéletesen illik a Lia McHugh által alakított Sprite illúzióformáló képességéhez.
  • Thena x Lexus LC 500: az Angelina Joli által alakított Thena magától értetődően kapta párjaként a stílusos és letisztult LC 500 modellt.

Miután az eredeti Fekete párduc filmben sikeresen működött az együttműködés, alig vártuk, hogy ismét együtt dolgozhassunk a Lexus márkával. A korábbi reklámfilmmel együtt – amelyet a Russo fivérek rendeztek és Kumail Nanjiani szerepelt benne Kingo karakterében – ezek az Örökkévalók ihlette járművek kiválóan példázzák azt az izgalmas, közös történetet, amely a hagyományos média határain is túlnyúlik.” – meséli Mindy Hamilton, a Marvel Studios globális partnerségi marketingért felelős alelnöke.

Korábban ebben a hónapban a Lexus és a Marvel Studios már bemutatta a „Parkolóhely” című kisfilmet, amelyben Kumail Nanjiani szerepelt Kingo szerepében. A rendezői székben a Russo fivérek foglaltak helyet, akik már négy filmet is rendeztek a Marvel Moziverzumban, közöttük a minden idők egyik legnagyobb bevételét hozó „Bosszúállók: Végjáték” című mozit is. A mindössze két perces, igen fantáziadús rövidfilmben Kingónak egy nagyon is emberi problémával kell megbirkóznia, mielőtt csatlakozna a belvárosban zajló hatalmas csatához. Szuperhősünknek ugyanis parkolóhelyet kell találnia új Lexus NX plug-in hibrid elektromos modelljének – a vadonatúj prémium crossovernek, amely egyesíti az erőteljes formákat, az intuitív innovációs megoldásokat és a határtalan praktikumot. (A kisfilm amerikai változatában egy Lexus IS domborított.)

A Marvel Studios „Örökkévalók” című filmjéről

A Marvel Studios „Örökkévalók” című filmje egy csapat földönkívüli szuperhős történetét mutatja be, akik már az emberiség hajnala óta védik a Föld bolygót. Amikor a már rég elfeledett, Deviánsok névre hallgató szörnyetegek rejtélyes módon visszatérnek, az Örökkévalóknak újra össze kell állniuk, hogy még egyszer megóvják az emberiséget. A lenyügőző szereplőgárda tagjai között ott van Gemma Chan, mint az emberszerető Sersi, Richard Madden, mint a mindenható Ikaris, Kumail Nanjiani, mint a kozmikus erővel bíró Kingo, Lia McHugh, mint az örökké fiatal, mégis öreglelkű Sprite, Brian Tyree Henry, mint az intelligens feltaláló Phastos, Lauren Ridloff, mint a szupergyors Makkari, Barry Keoghan, mint az örökké magányos, tartózkodó Druig, Don Lee, mint az erős Gilgamesh, Kit Harington, mint Dane Whitman, Salma Hayek, mint a bölcs spirituális vezető Ajak és Angelina Jolie, mint a heves harcos Thena. A filmet Chloé Zhao rendezte, míg a producerek Kevin Faige és Nate Moore, az ügyvezető producerek pedig Louis D’Esposito, Victoria Alonso és Kevin de la Noy voltak. A forgatókönyv átiratát Ryan Firpo & Kaz Firpo, míg a forgatókönyv eredeti részeit Chloé Zhao, valamint Chloé Zhao & Patrick Burleigh, illetve Ryan Firpo & Kaz Firpo készítették. A Marvel Studios „Örökkévalók” című filmje 2021 november 4-én debütál a magyar mozikban.