Megugrott az építőipari termelés

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

14,2 százalékkal bővült az építőipari termelés idén áprilisban. Az év első négy hónapjában közel 20 százalékkal nőtt az ágazat teljesítménye, mintegy 3400 darab új lakást adtak át.

A jelentős mértékű növekedés több pilléren nyugszik. A versenyképes gazdasági környezet, az Otthonteremtési Program és a kedvezményes lakásáfa egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy a 2010-es átlaghoz képest 13,5 százalékkal bővült az építőipari termelés. Ezzel hazánk a második helyet szerezte meg a régióban.

A CSOK-nak köszönhetően dinamikusan nő a kiadott építési engedélyek száma, 2017-ben másfélszer annyi lakást vettek használatba, mint az előző évben. A kedvezmény igénybevételében további bővülés várható, hiszen a kormány a jövő évi költségvetésben 242 milliárd forintot szán erre a célra. Az új uniós projektek mellett az állami beruházások felfutása is lendületet adhat az ágazatnak. A következő időszakot tekintve szintén biztató, hogy a szerződések száma 79,3 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest, ami az emberek építőiparba vetett bizalmát is jól tükrözi.

 

Innovációs és Technológiai Minisztérium

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .