Megtaláltuk a hét legpofátlanabb hirdetését

Rengeteg értelmetlen és már-már hihetetlennek tűnő álláshirdetés terjed a neten, de ez most kiverte a biztosítékot nálam…

A legnagyobb közösségi oldalon találtunk rá a diákoknak szóló álláshirdetésre, amely szerint a Biztos Pont Diákszövetség keres árufeltöltő diákokat. Az, hogy mindezt egy kamu facebook profilon keresztül teszik, már önmagában elég, hogy kiverje a biztosítékot, de ráadásul még időben is jócskán lemaradva rabszolgának nézik a fiatalokat és bruttó 733 Ft/órabérért dolgoztatnák Őket a Penny Market üzleteiben.

Sajnos ott tartunk, hogy Magyarországon a diákok munkáját ennyire értékelik, aztán pedig nagyon csodálkoznak, hogy munkaerő hiány van. Ez vicc? De most tényleg… Őszintén… Ki menne ennyiért dolgozni ha nem lenne feltétlenül muszáj? A diákok 70-80%-a azért dolgozik iskola mellett, hogy legyen mit enni otthon vagy azért, hogy legyen gyakorlata mire kikerül az iskolából és ne utasítsák el az állásokra jelentkezését ilyen indokkal. Komolyan kíváncsi lennék a magyarázatra. Milyen kalkuláció alapján jött ki ez az összeg? Vagy esetleg a diákok nem ugyanúgy fogják meg a terméket? Nem ugyanúgy töltik a polcokat mint a (majdnem) éhbérért robotoló dolgozók? Ezért ilyen kevés a bér? Esetleg aki diákként árufeltöltőnek megy, azt nem kell emberszámba venni? Legyen elég neki ami még zsebpénznek is kevés?

Várjuk a Biztos Pont Diákszövetség és a Penny Market válaszait, de valószínűleg hiába… Néhány napon/héten belül mindenhonnan törlik majd a hirdetéseiket.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .