Megnyílt az Ökumenikus Segélyszervezet adventi Adománypontja a Bazilikánál

  • A szeretet.éhség. sütödében folyamatosan készítik az adományozóknak szánt mézeskalácsszíveket az önkéntesek
  • Az Adományponton átmeneti otthonok lakói által késztett ajándékok is kaphatók

 

Megnyitotta szeretet.éhség. Adománypontját az Ökumenikus Segélyszervezet a budapesti Szent István-bazilika előtt. Az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén elkészült Adománypont idén is két házikóból áll: az egyikben működő mézeskalácsszív sütödében egészen karácsonyig váltják majd egymást a mézeskalácsszíveket készítő önkéntesek. Az Országos Adventi Pénzadománygyűjtésének szimbólumaként is ismert kis szíveket azok az adományozók kapják majd köszönetként, akik a helyszínen adományoznak. A segélyszervezet Adománypontján idén is kizárólag pénzadományokat gyűjtenek a kihelyezett perselybe, sőt egyedülálló módon nemcsak az adományponton, de a vásár egész területén lehetőség nyílik adakozni: az árusoknál elhelyezett Hellopay terminálokon bankkártyával fizetők pedig egy mozdulattal hozzá tudják adni a végösszeghez a vásárlás értékének 5-10-15 vagy 20 százalékát, mely adománnyal az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját támogatják.

 

Az elmúlt évek nagy érdeklődősére való tekintettel idén még több ajándéktárggyal nyit az Adománypont másik házikójában a Segélyszervezet adventi adományboltja. Itt a népszerű szeretet.éhség. mézeskalácsszív emblémával díszített ajándékok mellett olyan tárgyak is kaphatóak lesznek, melyeket a Segélyszervezet átmeneti otthonaiban élők készítettek. Így a népszerű mézeskalácssütő szett, bögre, kötény mellett, többek között kaphatóak lesznek a gyulai hajléktalan szállón lakók által kézzel készített dísz angyalkák, a miskolci családok átmeneti otthonában készült kerámia díszek, a szolnoki átmeneti otthonban készített textiltáskák, illetve a szervezet kastélyosdombói központjában készült adventi asztaldíszek is.

A november 24-én nyitó rendezvénysorozat helyszínén négy héten át önkéntesek százai sürögnek-forognak és illusztris vendégek, vagy éppen vállaltok önkéntes csapatai is bekapcsolódnak a mézeskalács sütödéjében folyó munkába. Tavaly adventben több mint 20.000 darab mézeskalács készült a sütödében és kétmillió forint pénzadomány gyűlt össze karácsonyig az Adományponton.

 

„2013 óta minden évben a Szent István téren rendezzük be az szeretet.éhség. kampány „főhadiszállását”.  Az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat egyedülálló helyszíne meghitt hangulatával ideális arra, hogy az önkéntesek és az adományozók személyesen is találkozhassanak” – mondta el Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója, aki szerint a szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtésnek mára emblematikus eleme lett a vásárban található mézeskalácsszív sütödés adománypont.
Idén 2017. november 24-től december 23-ighétköznap 12-20 óráig, hétvégén pedig 10-20 óráig lesz nyitva a Segélyszervezet Adománypontja.

Mire gyűjt a Segélyszervezet?

Ahogy a gyűjtés jelmondata az ’ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!’ is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.
Az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. Az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok a szegénységből: hogy a felnőtteknek kínáljon esélyt a felzárkózásra, a gyermekeknek segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében. Egy-egy családdal a Segélyszervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak, annak érdekében, hogy önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak.