Megjelentek Totth Benedek és Daniel Kehlmann új kötetei

Totth Benedek: Az utolsó utáni háború

A halottakat egyáltalán nem érdeklik az élők

Totth Benedek: Az utolsó utáni háborúAz utolsó utáni háború posztapokaliptikus kalandregény egy fiúról, aki egy sebesült amerikai deszantossal vág neki a senki földjének, hogy megkeresse halottnak hitt öccsét.
A történet névtelen elbeszélője egy óvóhelyen bujkál a barátaival egy romvárosban, ahol az amerikai kommandósok és az orosz partizánok harcolnak egymással. A civilek élete semmit sem ér. A pusztulás nyomasztóan monoton mindennapjainak azonban vége szakad, amikor a fiú véletlenül összetalálkozik egy sebesült kommandóssal. Ebben a világban nincsenek szövetségesek, csak ellenségek, ám amikor újra záporozni kezdenek a bombák a városra, a fiú rájön, hogy csak akkor van van esélyük a túlélésre, ha összefognak. Elhatározza hát, hogy megmenti az idegent, nem sejtve, hogy ezzel egy különleges barátság veszi kezdetét.
Vajon sikerül élve kijutniuk a városból? Mi vár rájuk a város határán túl? Mi tartja őket életben, ha már minden elpusztult?
Totth Benedek első regénye, a Holtverseny valódi kultkönyv lett. A Margó-díjas szerző új regénye méltán tarthat számot hasonló sikerre. Az utolsó utáni háború egyszerre felnövekedéstörténet, háborús kalandregény, egy békében felnőtt generáció víziója a totális világégésről.

Kötetbemutató a Margó Irodalmi Fesztiválon október 20-án, 18 órakor.

Megrendelés
Megjelenés: 2017. október 12.
Oldalszám: 264 oldal
Méret: 125 x 197 mm
Kötés: Flexi
Ár: 3499 Ft
ISBN: 978 963 14 3536 8

 

Részlet a regényből

A legfurcsább az, hogy nem emlékszem, mikor jutott eszembe, hogy felrobbantsam az óvóhelyet. A fotós negatívjait nézegettem, csinált egy sorozatot az óvóhelyről is, ahol a Gyufáékkal laktunk. A képeken mindenki halott. És bennem is minden fordítva működik. Rettegnem kellene, de nyugodt vagyok. A kapuban állok. Félretolom a gerendákat, és átkúszom a szűk járaton. Ahogy kilépek az utcát borító vattacsöndbe, minden egyszerre ismerős és idegen. Köd gomolyog, különös alakok formálódnak a tejszínű masszában, a lépteimet elnyeli a kifordult macskaköveket borító nyirkos hamu. Az sem érdekel, hogy nyomokat hagyok, kövessen, aki akar, legfeljebb lelövöm. Ahogy a kihalt romok közt lépdelek a friss hajnali levegőn, nem csillapodik a dühöm. Nincs kétségem afelől, hogy helyesen cselekszem. Olyan ez a séta, mintha a másvilágra gyalogolnék át, de ez csak most tűnik fel. Hirtelen érkezem meg az óvóhelyhez, egyszer csak ott állok a gödör szélén. A romok alól kezek és lábak nyúlnak ki.

A folytatáshoz kattintson ide!

 

Totth Benedek

Totth Benedek 1977-ben született Kaposváron.

Neves műfordító, többek között Cormac McCarthy regényeinek magyarra ültetője. A könyvkiadásban dolgozik.
Az első regénye a Margó-díjas Holtverseny volt, ezt követte 2017-benAz utolsó utáni háború.
A szerző portréját Bach Máté készítette.

A Magvető Kiadónál megjelent művei

Holtverseny (2014), Az utolsó utáni háború (2017)

Díjai

Margó-díj (2015)

 

Daniel Kehlmann: El kellett volna menned

Fordította: Fodor Zsuzsa

Daniel Kehlmann: El kellett volna mennedAz elhagyatott hétvégi házba családjával érkezik az alkotói válságban lévő forgatókönyvíró. Először úgy tűnik, hogy azért nem tud dolgozni, mert állandóan civakodik a feleségével, ráadásul a négyéves kislánya is ott lábatlankodik, de idővel rejtélyes dolgoknak lesz tanúja. Az olvasó az elbeszélő feljegyzéseiből vele együtt próbálhatja kinyomozni a történteket. Daniel Kehlmann könyvei A világ fölmérése óta töretlen szakmai és közönségsikerek. A szerző ezzel a könyvével bebizonyítja, hogy kísérteties történetet is mesteri módon tud írni.

Megrendelés
Megjelenés: 2017. október 13.
Oldalszám: 96 oldal
Méret: 110 x 180 mm
Kötés: Keménytábla védőborítóval
Ár: 2499 Ft
ISBN: 978 963 14 3607 5

 

Daniel Kehlmann

A kortárs német irodalom csodagyereke 1975-ben született Münchenben, jelenleg Bécsben és Berlinben él.

Regényei és esszékötetei már huszonéves korában hatalmas kritikai és közönségsikert arattak Németországban, A világ fölmérése című regénye pedig meghozta számára a világhírt: az Egyesült Államokban hónapokig szerepelt az eladási listák élén, és hazánkban is komoly sikerkönyv volt. 2006-ban elnyerte a legrangosabb német irodalmi elismerést, a Kleist-díjat, 2008-ban pedig Thomas Mann-díjat kapott. Kritikusai világszerte kifinomultságát, hatalmas tárgyi tudását, intelligenciáját és páratlan humorát dicsérik.

Fotó © Beowulf Sheehan

A Magvető Kiadónál megjelent művei

A világ fölmérése (2006), A Beerholm-illúzió (2008), Hírnév(2009), F (2014), El kellett volna menned (2017)