Megjelent a hamarosan nálunk is fellépő Makaya McCraven új albuma

Nemrég bemutatta legújabb lemezét a magyar származású chicagói jazzdobos, zeneszerző és producer, Makaya McCraven. Az “In These Times” című korongot a hazai közönség hamarosan élőben is hallhatja, mivel McCraven november 13-án a Müpa színpadán ad koncertet.

A megjelenéssel egy időben egy vizuál is megjelent a “So Ubuji” című dalhoz, ami a harmadik az albumról a “Seventh String” és a “Dream Another” után. A videót ezúttal is Nik Arthur rendezte, és a végeredmény ismét a mozgóképek meghatározó elődjének számító zoopraxiscope nevű eszközt idézi, akárcsak az említett két előd esetében.

Nézd meg a videót ide kattintva »
A friss lemez 11 dalát a különböző kulturális küzdelmek ugyannyira inspirálták, mint Makaya személyes tapasztalatai. Az album anyaga 7 év alatt állt össze, miközben a tehetséges zenész számtalan másik megjelenést is kiadott a kezei közül. Az “In These Times” felvételein több mint egy tucat zenész és kreatív partner működött közre, többek között Jeff ParkerJunius PaulBrandee YoungerJoel Ross és Marquis Hill. Zenéjét öt különböző stúdióban és négy élő előadói térben rögzítették, az utómunkára pedig Makaya McCaven otthonában került sor. Az albumon a művész védjegyének számító organic beat zenei hangzás elegyedik a szimfonikus zenekari hangszereléssel. Mindez producerként és zeneszerzőként is nagy mérföldkő McCraven számára.

HALLGASD MEG A LEMEZT »