Megjelent a Future Islands új lemeze, és a világ imádja

Future Islands október 9-én jelentette meg hatodik albumát, az “As Long As You Are“-t, melyet egy virtuális lemezbemutatóval ünnepeltek meg – az online streamelt koncert különlegessége, hogy ez volt a baltimore-i zenekar egyetlen 2020-as fellépése. Márpedig a Future Islands immár több mint egy évtizede rója az utakat, 1235 élő show-n vannak túl, 2008 óta ez az első évük, amikor szüneteltetik a turnézást.

A banda új korongja egyszerre tekint a múltba és a jövőbe is. Szembenéz a régi szellemekkel és magához öleli az új reményeket. Egy lemez a bizalomról, tele őszinteséggel, megváltással és “elengedéssel”, lehetővé téve a régi sebek gyógyulását és a fájdalmas fejezetek lezárását. Az “As Long As You Are” egyben egy új korszakot is nyit a Future Islands munkásságában. Mike Lowry dobos ugyanis hivatalosan is csatlakozott William CashionSamuel T. Herring és Gerrit Welmers triójához mint teljes jogú tag és dalszerző. Ragyogó dallamokkal teli újhullámos szintipopjuk pedig továbbra is ugyanolyan eufórikus és megronthatatlanul örömteli, mint az elmúlt 14 év gyümölcsei.

A lemez “For Sure” című szerzeményét a csapat később a The Late Show with Stephen Colbert adásában és Ellen DeGeneres műsorában is előadta.

Az “As Long As You Are” a digitális verzió mellett CD-n, standard fekete vinylen, petrol kék vinylen, fluoreszkáló narancsságra vinylen és kazettán is napvilágot látott, ide kattintva lehet megvásárolni vagy meghallgatni.

Néhány vélemény a zenei szaksajtóból az új albumról:
“Csodálatosan megalkotott album, amely szinte kiugrik a hangszórókból, tele van önbizalommal, és tocsog az aréna-töltő, létfontosságú himnuszokban” – Loud And Quiet (8/10)

“Pazar” – Uncut (8/10)
“A szezon egyik legjobban várt albuma” – Consequence of Sound
“Ez az album a történetük következő lépésének tűnik, minden eddiginél mélyebben átélt újromantikus intenzitással” – Rolling Stone
“Egzisztenciális slágerek Baltimore legkülöncebb bandájától” – NME (4/5)

HALLGASD >>>