Megérkezett a Private-banking.hu

Hazánkban hiánypótló, kifejezetten privátbanki ügyfélkört megcélzó weboldallal bővült a Trinety Media Kft. portfóliója. Az oldalon jelentős likvid vagyonnal rendelkező magánszemélyek is könnyedén tájékozódhatnak olyan izgalmas kérdésekről, mint a privátbanki szolgáltatások elérhetősége, vagyonkezelési stratégiák kialakítása, Privát Banking portfóliók allokációja,privát banking jövője.

Sokan úgy gondolják, hogy a private banking a hagyományos kereskedelmi banki szolgáltatásból fejlődött ki. Megdöbbentő lehet de,  ennek éppen az ellenkezője igaz: a private banking előhírnökének tekinthető klasszikus vagyonkezelés Firenzéből indult, ahol kereskedők, ügynökök és hajózási társaságok finanszírozását szolgálták magánbankok a vagyonosok tőkéjéből.

Hazánkban a Privát banking mindössze két évtizede jelent meg a pénzügyi vállalatok termékpalettájában. A hazai ügyfelek pozitív fogadtatását mi sem bizonyítja jobban, mint az elmúlt években folyamatosan bővülő ügyfélkör. A kezelt vagyon összértéke 2009-ben megközelítőleg 2000 milliárd forintot tett ki, ez mára közel 6000 milliárdra emelkedett, így egy évtized alatt gyakorlatilag megháromszorozódott a piac. 2020 első negyedévében 45.000 privát banking számla volt Magyarországon és mintegy 400 magánértékesítő segítette az ügyfelek munkáját. A következő évekre az elemzők egybehangzóan a privátbanki ügyfélszámlák növekedését jelzik. A koronavírus okozta gazdasági és társadalmi károk a privátbanki ügyfél portfóliókat is jelentősen érintette, ami még inkább arra ösztönözheti a magas vagyonnal rendelkezőket, hogy tapasztalt privátbanki szolgáltatót válasszanak.Ezzel összefüggésben az ügyfelek egyre magasabb minőséget, növekvő hatékonyságot és nemzetközi szintű szolgáltatásokat várnak el a privátbanki szolgáltatóktól, vagyonkezelő cégektől.

Felmerülhet a kérdés, miért van szükség hazánkban egy átfogó és széleskörű információt nyújtó portálra?

Sok esetben sajnos az ügyfelek nincsenek tisztában a legfontosabb kérdésekkel, legfrissebb pénzügyi lehetőségekkel. „A digitális transzformáció szele mára elérte a hazai Private Banking szektort is, ez adja a private-banking.hu aktualitását. Objektív, hiteles és független információkkal szeretnénk segíteni a privátbanki ügyfeleket, online”.- mondta Dr. Tábor István a Trinety Media Kft. ügyvezetője. Ezen szemléletmód alátámasztásaként a weboldalon előtérbe kerül a generációváltás, az adóoptimalizálás, a működő- és kockázati tőke-befektetések, az IPO-k és a kriptovaluták témaköre is.

A portálnak távoli célja a folyamatos edukálás, mely a pénzügyi szektorban kiemelkedően fontos, ahogy Nádházi Norbert a Private-banking.hu pénzügyi szakértője fogalmazott „Szeretnénk, ha minél több Private Banking ügyfél értené meg, mi történik pontosan a vagyonukkal. Ez a transzparens hazai piac elemi érdeke.”

A Private-banking.hu oldalon a szektor szakmai alapjait bemutató folyamatosan frissülő tartalmak, aktuális lehetőségekről és luxus pénzügyekről szóló cikkek, valamint egy szolgáltatói adatbázis is szolgálja az olvasók, ügyfelek naprakész informáltságát.A szakmai tartalmak hitelességét alátámasztandóan szakmai partnerünk Bankárképző lektorálta a tartalmakat.