Megbízható, strapabíró kialakítás a komoly kültéri igénybevételhez

A fényképezőgép első és hátsó váza magnéziumöntvényből készült, hogy ellenálljon a komoly kültéri igénybevételnek. Masszív kialakításának és az illesztések, programtárcsák és gombok szigetelésének köszönhetően a LUMIX GH5S nem csupán cseppálló*, de a pornak és az akár -10 Celsius fokos fagynak is ellenáll.
A zár körülbelül 200 000 ciklust is kibír. A leggyorsabb 1/8000 másodperces záridővel a spontán pillanatokat és a gyorsan mozgó tárgyakat is lencsevégre lehet kapni, illetve gyors objektívek is használhatók teljesen nyitott rekesszel akár kültéren is, a megragadó „bokeh hatás” eléréséhez. A külső vaku akár 1/250 másodperces záridővel is szinkronizálható.
A LUMIX GH5S kettő SD-memóriakártya-foglalattal rendelkezik, amelyek kompatibilisek a nagy sebességű és kapacitású UHS-II és Video Speed Class 60 szabványokkal. A felhasználók a Relay Recording, Backup Recording vagy Allocation Recording felvétel üzemmódok közül rugalmasan választhatnak felvételi módot. Relay Recording üzemmódban, ha elfogy az első foglalatban lévő SD-memóriakártya tárhelye, az adatok mentése a második foglalatban lévő memóriakártyán folytatódik. A Backup Recording üzemmódban a fényképezőgép első és a második foglalatban lévő SD-memóriakártyára is elmenti ugyanazt az adatot. Az Allocation Recording felvétel üzemmódban az adat a tartalom típusától (RAW, JPEG, 4K FOTÓ vagy videoadat) függően az arra kijelölt SD-memóriakártyára íródik. Tehát, például a felhasználók tárolhatják a fotókat az első foglalat SD-memóriakártyáján és a videókat a második foglalatban lévőn. Ráadásul mindkét foglalat rendelkezik státuszjelző fénnyel, így egy pillantás alatt megállapítható, melyik SD-memóriakártyára ír a fényképezőgép, és melyik távolítható el a foglalatból.
A LUMIX GH5S fényképezőgép élőképes keresője (Live View Finder – LVF) elképesztő, körülbelül 1,52x / 0,76x (35 mm-es rendszer egyenértéke) nagyítási arányt biztosít. A rendkívül precíz és gyors OLED (Organic Light-Emitting Diode) kijelző 3 680 K képpontos felbontást és 100%-os látómezőt nyújt. Az OLED technológiával az LVF folyamatos, 120 képkocka/másodperc sebességű képpel, kimagasló érzékenységgel, minimális, 0,005 másodpercnél kisebb késéssel, valamint 10 000:1 arányú, nagy kontraszttal biztosít kiemelkedően jó láthatóságot. A kereső képe körülbelül 21 mm-es távolságból is teljes egészében látható, így szemüveget viselő felhasználók számára is kényelmes. A megjelenített kép mindig éles, középen és a sarkokban egyaránt.
A statikus, érintésvezérelt, 3,2 hüvelykes, szabadon forgatható, 3:2 képarányú, 1620 K képpontos felbontású hátsó kijelző a látómező körülbelül 100%-át megjeleníti. A kijelző az RGB (vörös-zöld-kék) pixelek mellett fehér pixelekkel is rendelkezik, jobb láthatóságot biztosítva kültéri, napfényes körülmények között is. Felfelé és lefelé 270 fokban elforgatható, így alsó és felső szögből is egyszerűbben lehet fényképezni. A LUMIX GH5S-ben található éjszakai nézet egy enyhe háttérvilágítást ad a keresőnek. Ez lehetővé teszi, hogy a felhasználó akkor is jól lássa a témát, ha előtte sötét helyen hosszabb ideig nézte a monitort.
*A cseppálló kifejezés azt jelenti, hogy a fényképezőgép az általánosnál magasabb szintű védelmet nyújt minimális mennyiségű nedvesség, víz vagy por ellen. A cseppállóság nem jelent garantált védelmet arra az esetre, ha a fényképezőgépet közvetlenül víz éri.