Megbízható luxusautót hosszú távra? Egy márka jöhet szóba

A J. D. Power „Power Circle Rating” minősítése az autók hosszú távú megbízhatóságát vetíti előre. A prémium szedánok kategóriájában három Lexus modell végzett az élen. Mindannyian maximális pontszámmal.

A világ legnagyobb piackutató vállalata, a J. D. Power nemcsak egyes, jól elhatárolt területeken kéri ki az ügyfelek véleményét és tapasztalatait (ilyen a kezdeti minőség felmérés vagy az ügyfél-elégedettségi felmérés), hanem ezek eredményeit összesítve létrehoz egy összesített értékelést, amellyel egyetlen dolgot közöl az adott modellről: minden részértéket egybevetve, hosszú távon mennyire valószínű, hogy megbízhatónak bizonyul a típus. Az így kialakult listáról azután csak a nyolc legjobb autót publikálják.

A prémium szedánok méretosztálytól független, összesített értékelésénél kiderült, hogy az autógyártók még mindig nagyon értenek fő kompetenciájukhoz: azaz jól tudnak jó autót gyártani. Mind a nyolc döntős modell legalább 4 pontot ért el a lehetséges 5-ből. Ez utóbbit – azaz maximális pontszámot – azonban csak három típus: három Lexus kapott.

Az Európában jelenleg nem forgalmazott Lexus ES hathengeres benzinmotorral vagy benzin-elektromos hibrid hajtáslánccal kapható, akárcsak a hasonló méretű, de hátsókerékhajtású márkatársa, a GS. A harmadik modell az előző generációs LS, amely pályafutása utolsó évében körözte le globális (német, illetve amerikai) versenytársait.

A teljes lista elérhető az alábbi linken: http://www.jdpower.com/cars/articles/car-buyers-guides/most-reliable-2017-cars-luxury-sedans

Fotók: Lexus