A Mastercard a British Openre viszi Qkr! mobilfizetését

Egy verseny, ahol nézőként a telefonunkról rendelhetünk ételt és italt

Budapest, 2017. július 21. – A világ legrégebbi golfversenye, a The Open Championship látogatói idén nyáron fizethetnek először a mobiljukkal a rangos eseményen. A Mastercard, a bajnokság védnöke lehetővé teszi a nézők számára, hogy a Qkr! with Masterpass applikációt használják az étel- és italrendeléshez, valamint ezek kifizetéséhez.

A Qkr a Masterpass digitális fizetési szolgáltatását használja, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy biztonságosan tároljanak bármilyen – nem csak Mastercard – fizetési kártya adatot. A Qkr megoldással a golfrajongók biztonságosan, egy gombnyomással tudnak fizetni anélkül, hogy minden egyes alkalommal meg kellene adniuk kártyájuk adatait. Így a bankautomatákhoz sem kell elsétálni, nincs szükség készpénzre.

Mark O’Meara, profi golfos és a Mastercard nagykövete elmondta: “Semmi kétségem afelől, hogy a golfban alkalmazott innovációk magasabb színvonalra emelik a sportot, ez már az én időmben is így volt. Ezáltal a verseny is keményebb lett. A szurkolók számára minden az izgalomról és a szórakozásról szól, ezért én támogatom a Mastercard Qkr-hez hasonló újításokat – miért állnál sorba és maradnál le fontos mozzanatokról, amikor az üdítődet megrendelheted a telefonodról is, és azt még ki is hozzák neked”.

A British Open a világ egyik legnagyszerűbb sporteseménye, és szeretnénk, hogy a rajongóknak egy igazán különleges élményben lenne részük a bajnokság alatt. A Mastercard újdonsága felgyorsítja a fizetési folyamatot, és új dimenziókba repíti szolgáltatásainkat. Az, hogy mobillal is lehet rendelni és fizetni azt jelenti, hogy rendelés közben a nézők lazíthatnak, és a világ legjobb golfozóit figyelhetik játék közben” – mondta Johnnie Cole-Hamilton, az R&A Bajnokságok ügyvezető igazgatója.

Folyamatosan azt keressük, hogyan tudjuk partnereiknél bevezetni új technológiáinkat úgy, hogy kártyabirtokosainknak még jobb élményt biztosítsunk vele. – mondta Mark Barnett, a Mastercard Egyesült Királyságért és Írországért felelős igazgatója. „Legyen szó akár egy olyan sporteseményről, mint az Open, egy előadásról, étteremről vagy bárról. Számunkra a Mastercardnál ez azt jelenti, hogy a lehető legjobb fogyasztói élményt szeretnénk nyújtani a fizetéshez kapcsolódóan és lecsökkenteni a sorban állással töltött időt.”

A British Open mellett a Qkr megoldást már több nagyobb sporteseményen is sikeresen használták, többek között a Copa Amerikán és az Arnold Palmer meghívásos versenyen.

A Qkr megoldást az Egyesül Királyságban már a wagamamánál, az ASK Italian éttermekben, a Young’s Pubokban, a Zizzinél, a Carluccio’sban, a Byronnál, és egy londoni szociális program megvalósításaként futó, hajléktalanok által működtetett mobil kávé-szállítónál, a Change Please-nél is használják.

A TGI Fridays szintén használja az alkalmazás “számla” funkcióját. Ennek segítségével a vendégek a bárban megnyithatják számlájukat, és az este végén mobiljukról rendezhetik azt anélkül, hogy kártyájukat elő kéne venniük