Második látásra

Jodi Picoult: Második látásra
Fordította: Novák Petra

Jodi Picoult váratlan fordulatokkal teli regénye az emberi sorsról, a szenvedélyről, a bűnről és a megváltásrólVermont államban egy kisváros élete teljesen felbolydul, amikor az egyik lakó eladja a telkét, hogy egy modern üzletközpontot építhessenek rá. A helyi abenaki indiántörzs tiltakozik, hiszen hitük szerint a föld a törzs ősi temetkezési helye. Amikor sokasodnak a természetfeletti jelenségek a környéken, a befektető, hogy lenyugtassa a kedélyeket, egy szellemvadászt bíz meg, hogy kiderüljön: kísértetek márpedig nincsenek. A megbízott szellemvadász, Ross, kísértetek helyett egy gyilkossági nyomozásban találja magát, miközben ő maga is legszívesebben megszabadulna az életétől. Nyolc éve ugyanis menyasszonyát, Aimee-t halálos autóbaleset érte – a férfi azóta próbálja eldobni magától az életet, de furcsa módon egyik próbálkozása sem jár sikerrel. Egyetlen reménye, hogy egy nap még viszontláthatja élete szerelmét. A kisvárosban megismeri a titokzatos Lia Beaumont-t, akinek Rosshoz hasonlóan minden vágya átjutni azon a láthatatlan határon, amely elválasztja az élők és a holtak világát.

Végleg elszakítja a halál egymástól azokat, akik összetartoznak?

Picoult eddigi talán legsejtelmesebb regénye a szellemvilág témája mellett olyan kérdéseket is feszeget, mint az a kevéssé ismert eugenetikai projekt, amelynek során az 1920-as és 1930-as években Vermontban több száz kényszersterilizálást hajtottak végre.

ISBN: 9789635430055
Terjedelem: 480 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: füles, kartonált
Ár: 4499 Ft
Tervezett megjelenés dátuma: 2020. 05. 25.
Megrendelhető itt. 

Jodi Picoult világhírű amerikai bestselleríró. 2018-ban Jeff Bezos és Michelle Obama mellett a világ tíz legbefolyásosabb személyiségévé választották a Princetoni Egyetemen végzettek között. Eddig megjelent huszonöt regényével (mint például: A nővérem húgaElrabolt az apámSzívverés) számos díjat nyert, kötetei világszerte rendszeresen vezetik az eladási listákat. Picoult három gyermekével, férjével és kutyájával egy New Hampshire-i kisvárosban él.

„Picoult zseniálisan ötvözi a kísértethistóriát az eugenetikáról szóló igaz történettel… Az amerikai történelem valós eseményeinek leírása hátborzongató, döbbenetes olvasmány, és a szerzőnek újfent sikerül számtalan felejthetetlen szereplőt felvonultatnia…”
(People)

„Elgondolkodtató regény, amely egyszerre kísértethistória, krimi, szerelmi történet és éles társadalomkritika.”
(The Denver Post)

„Izgalmas olvasmány. Az 1932-es vermonti események leírása érzékletes, a szellemek szórakoztatóak, és mint minden jó krimiben, a végkifejlet itt is váratlan meglepetésként éri az olvasót.”
(Milwaukee Journal-Sentinel)