Marlboro Man és Üllői Úti Fuck közös koncert a Dürerben

    Közös koncertet ad az Üllői Úti Fuck és a Marlboro Man december 27-én a Dürer Kertben. A történetében sok ponton összefonódó két csapat együtt idézi meg az elmúlt három évtized dalait.

    Az esten hallhatók lesznek a régi és a legújabb dalok, és csakúgy, mint a régi időkben, néha becsatlakoznak egymáshoz és közösen adnak elő egy-egy számot – szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közleményben.


    Mint írták, mindkét zenekar szövegei meglehetősen szókimondóak és gyakran kemény társadalomkritikával bírnak. A Marlboro Man és az Üllői Úti Fuck is felnőttként kezeli a közönséget, muzsikájuk laza.


    A Marlboro Mant 1992-ben alapította Gerdesits Ferenc két gitáros barátjával, a fő zeneszerző Selmeci Péterrel és Mayer Norberttel. Gerdesits addig az S-Modellben és két éven át az Üllői Úti Fuckban zenélt, mellesleg 1996 óta a Quimby dobosa is. Mint írják, a zenekar célja az emberi hülyeség elleni állandó és kilátástalan küzdelem: tárt karokkal fogadnak mindenkit, akinek elege van a világot átitató ostobaságból, rosszindulatból. Mindezt kemény, kritikus és ironikus szövegekkel, valamint country rockos, blues és rock’n’roll elemekkel dúsított folkkal, újabban a nyolcvanas évek német újhullámát idéző jegyekkel teszik.


    A kilencvenes években a legtöbb jelentős hazai fesztiválon (Sziget, EFOTT, Fishing On Orfű) felléptek; tavaly óta ismét rendszeresen koncerteznek, a jelenlegi felállás: ifj. Gerdesits Ferenc (ének, gitár), Gerdesits Máté (basszusgitár), Mayer Norbert (gitár), Somos András (fuvola, billentyűsök), Kaminszki Szergej (dob). A Marlboro Man eddigi albumai: Halak (1992), Tombol a hülyeség (1995), Pinus Negra (2003) Kakasütés (2012), Egyre lejjebb (2018), Zene süketeknek (2021), Kínos (2022).


    Az Üllői Úti Fuck 1988-ban alakult Szántó Gábor gitáros-énekes vezetésével, azóta csak ő és az évek alatt többször távozó és visszatérő Farkas(ember) Zoltán dobos az állandó tag. Szántó szavaival az Üllői Úti Fuck zenei stílusa odamondogatós. Ott vannak vidéki kis- és nagyvárosok színpadain, falunapi rendezvényeken, fesztiválokon, kocsmákban, és a slágerré vált Esküvő című szám miatt néha esküvőkön is. Eddigi albumaik: I. (1993), Fekszik (1996), A ló túlsó oldala (1997), Én meg a farkasember (1999), A gyengébbek kedvéért (2006) Kössszépeee (2017), Fuck and Roll (2018), Fordított világ (2019).

https://www.facebook.com/events/2900536533588827

https://miazablogger.hu/kozel-ket-es-fel-millio-forintot-gyujtott-a-quimby-zenekar-a-vadaskert-gyermekkorhaznak/