Májusban újra jön a Budapesti Nagy Sportágválasztó

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

NINCS TÖBB KIFOGÁS: 100 SPORTÁGBÓL MINDENKI TUD VÁLASZTANI!

 

Boji, Leung Ting Wing Tsun Kung Fu, Tamburello, Tchoukball, Wushu…….Tovább is van, mondjuk még? A jól ismert sportágak mellett ilyen különleges mozgásformákat is kipróbálhatnak azok, akik ellátogatnak a XXII. Budapesti Nagy Sportágválasztóra. A május 25–26-án megrendezett eseményen több mint 100 sportág mutatkozik be. Az érdeklődők ismert olimpikonokkal is találkozhatnak, sőt: akár együtt is sportolhatnak velük!

A korábbi években is óriási érdeklődés kísérte a Budapesti Nagy Sportágválasztót, tavaly pedig már több mint 20 000 ember fordult meg a rendezvénynek otthont adó Merkapt Sportközpontban. A szervezők bíznak abban, hogy idén is hasonló érdeklődés kíséri majd az eseményt.

A Nagy Sportágválasztó célja egyrészt segítséget nyújtani azok számára, akik mozogni vágynak, de még nem találták meg az „igazit”, vagyis az adottságaikhoz és igényeikhez illő sportágat, amely valóban rendszeres mozgásra ösztönözné őket. A másik cél a kevésbé ismert sportágak népszerűsítése – különösen, hogy ezek között olyanok is szép számmal akadnak, amelyekben világszinten nagyszerű eredményekkel büszkélkedhetnek a magyarok.

Az esemény egyes helyszínein profik bemutatóit és nyílt edzéseket láthat majd a közönség, illetve a vállalkozó kedvűek belekóstolhatnak egy-egy számukra szimpatikus sportágba, edzők segítségével. Emellett lehetőség nyílik arra is, hogy a látogatók személyesen találkozzanak és együtt sportoljanak ismert olimpikonokkal – így pedig némi extra motivációra is szert tehetnek.

A Budapesti Nagy Sportágválasztóra május 25–26-án kerül sor, a Merkapt Sportközpontban (Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/a), 9:00 és 17:00 óra között.

A rendezvény első, pénteki napjának délelőttjére a pedagógusok kíséretében érkező óvodai és iskolai csoportokat várják a szervezők, 14:00 órától azonban már mindenki számára nyitott az rendezvény. A szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé és a családoké.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.sportagvalaszto.hu weboldalon lehet, ahol minden információ megtalálható az eseményről, beleértve a programokat és az olimpikonok érkezésének időpontjait is.

A szervezők az óvodás korúaktól a nyugdíjasokig minden érdeklődőt szeretettel várnak. Hiszen a sportot sosem lehet elég korán kezdeni – és sosem késő újrakezdeni, esetleg belevágni egy egészségesebb életmód megvalósításába.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .