Magyarnak Lenni

koncert és klip díszbemutató

2018. február 10. (szombat), 15:00, Uránia Nemzeti Filmszínház

Mit jelent Magyarnak Lenni?  Az elvadult világban embernek maradni.

„Bármerre visz az élet, ide mindig visszatérhetsz, mert ez az otthonod, ahova mindig hazaérhetsz!”

Kovács Nóri a Népművészet Ifjú Mestere díjjal kitüntetett és Nemzeti Értékként elismert előadóművész, tavaly az Év Énekesnője és a Magyar Kultúráért díjat is elnyerte. A népzene és a világzene műfajának egyik legismertebb, szakmailag is elismert előadója ezúttal a legújabb, „Magyarnak Lenni” című lemezét és a címadó dalhoz készített klipjét mutatja be 2018. február 10-én, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, egy különleges koncert keretében.

A lemezen szereplő 12 dal nagy részét Nóri maga írta, melynek egy része népzenei ihletésű. Lemezbemutató koncertjén az új szerzemények mellett további dalokat is elénekel, közreműködik Németh György gitárművész.

A stílusok szimbiózisában a pop, a rock, a népzene, a szimfonikus hangszerelésű művek mind azt a lélekminőséget mutatják meg Nóri megfogalmazásában, hogy számára és a népi emlékezet számára mit jelent Magyarnak Lenni. Az egész koncert vezérfonala a szeretetben való összetartozás.

A Magyarnak Lenni című dal képi világában megjelenő történet Magyarország történelmén vezet végig, egészen a kezdetektől, amely a művésznő Nimród regéje operájából is visszaköszönő motívumokkal indul, majd végig vezet Szent királyaink során, bemutat gyönyörű magyar tájakat, várakat, templomokat. A dicsőséges 1848-as forradalom után elérkezünk a szomorú Trianoni diktátumig, de a remény mégsem hal meg, a klip végén megjelenő Házi Áldás szövege új fénysugarat indít, ahol, hit, ott szeretet, ahol szeretet, ott béke, hol béke, ott áldás, hol áldás, ott Isten, hol Isten, ott szükség nincsen.

A klipet rendezte: Kovács Nóri és Balázs Sándor

Fontosnak tartom, hogy mi, magyarok, megismerve ősi és hősi múltunkat, büszkék lehessünk magyarságunkra, összekapcsoljon határon túli testvéreinkkel a történelem. Művem szimbólumrendszerében alapvető értékeket közvetítettem: hazaszeretet, Isten szeretete, dicső múlt, hőseink tisztelete, becsületesség, az adott szó ereje, a nagyságban is alázat, összetartozás. A koncertet és a klipet szeretettel ajánlom mindazoknak, akikkel együtt dobban a szívem, mert jó Magyarnak Lenni!” – mondta Kovács Nóri.

Isten áldja meg a Magyart!

Tartson neve, még a föld tart!

Kárpátoknak hazájában,

Éljen örök boldogságban!

Jegyár: 1800 Ft – 2200 Ft

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és honlapján, valamint az Interticket és a Jegymester hálózatában.