Magyarázom a bizonyítványom

Megjelent Csiffáry Gabriella: Magyarázom a bizonyítványom című könyve!

Csiffáry Gabriella: Magyarázom a bizonyítványom

Csiffáry Gabriella: Magyarázom a bizonyítványom
Híres magyarok az iskolában

Csiffáry Gabriella: Magyarázom a bizonyítványom„Nagyon buta gyerek lehettem. Velem szinte semmi sem történt. Az iskolában állandóan csak magoltam. A könyveket gyűlöltem. Senki sem tanított arra, hogyan éljek. Senki sem mutatta meg, milyen csodálatos dolog tanulni, megérteni a körülöttünk lévő világot, alkotni valamit… A kudarcok elvették a kedvemet a tanulástól. Kimaradtam az iskolából. Házitanítót fogadtak mellém, hogy legalább legyen valamilyen bizonyítványom.”

(Szent-Györgyi Albert)

Gyakran tapasztaljuk, hogy a különleges képességekkel rendelkező tehetségek nehezen viselik a fegyelmezést, különösen kamaszkorban. A kötetben szereplő írók, költők, színészek, képzőművészek és tudósok – lázadó és eleven természetük miatt – már gyermekkoruktól fogva szembekerültek az iskolai regulákkal. Nem tudtak és nem is akartak megfelelni az elvárásoknak. Fontosabb volt számukra, hogy megtalálják a saját hangjukat és a tehetségüknek megfelelő pályát. Kötetünk híres emberek iskolai kudarcaival – olykor sikereivel – ismerteti meg az olvasót. Életsorsuk példaértékű számunkra, mert, bár jelentős deficittel indultak útnak, akaraterejüknek, megszállottságuknak köszönhetően rendkívüli hírességekké váltak.

A kötetet 246 fotó és dokumentum reprodukciója illusztrálja.

 

Megjelent!
Terjedelem: 480 oldal
Méret: 160 x 230 mm
Kötés: Keménytábla, védőborítóval
Ár: 4 990 Ft
ISBN: 978 963 13 6445 3

line

Csiffáry Gabriella

a Budapesti Fővárosi Levéltár főlevéltárosa

Budapesten született 1958. augusztus 30-án. 1979-ben felvételit nyert az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának magyar nyelv és irodalom – történelem szakára. 1984-ben szerzett bölcsészdiplomát (Master of Art). Még ugyanebben az évben a Magyar Országos Levéltár Polgári-kori Osztályára került. Jelenlegi munkahelyén, a Budapest Főváros Levéltárában 1985-től dolgozik, mint főlevéltáros. Tizennégy kötete jelent meg eddig.