Ma ünnepli 74. születésnapját Robert De Niro

Ennyit változott a nőfaló színészlegendaHorgony

Robert De Niro kétszeres Oscar-díjas amerikai színész, producer, rendező, munkásságával több mint 100 film elkészítésébe kisebb- nagyobb módon bekapcsolódott. A New Yorkban született élő legenda ma ünnepli születésének 74. évfordulóját. De Niro mellett a hónap szülöttje a 40 éves szűz című filmmel és A Hivatal című sorozattal híressé vált Steve Carell, aki szintén a napokban töltötte be 55. életévét. Ennek apropójából az AXN csatorna több kultikus vígjátékkal is tiszteleg a filmes legendák előtt.

Robert De Niro pályafutása

Első jelentős filmszerepét 20 évesen kapta Az esküvői party című kisfilmben. Az igazi áttörést A Keresztapa második epizódja hozta meg, amivel az első Oscar- díját is megszerezte. De Niro a szerepek kedvéért hihetetlen átalakulásokra volt képes, Scorsese Dühöngő Bika című fimszerepéért például 30 kilót hízott, de a rettegés fokában alakított sittes karakter hitelesebb megformálásáért 20 ezer dollárt fizetett fogorvosának, hogy kuszálja össze fogait. Az erőfeszítés meghozta gyümölcsét, A Dühöngő Bikában játszott alakításáért egy újabb Oscar-szoborral jutalmazták.

http://www.indiewire.com/wp-content/uploads/2014/12/de-niro-a-life.jpg

(Fotó: http://www.indiewire.com/wp-content/uploads/2014/12/de-niro-a-life.jpg)

1993-tól a színészet mellett rendezőként is kipróbálta magát a Bronxi mese című filmjében. A kilencvenes évek második felétől klasszikus vígjátékokban kezdett játszani. Első ilyen szerepe az 1999-es Csak egy kis pánik című film, amelyet az AXN augusztus 19-én, szombaton 21:00-tól szülinapja alkalmából levetít. A kétezres években is töretlen népszerűségnek örvendő színész több tucat filmben játszott. A Csak egy kis pánik sikere nyomán, az ezredfordulót követően több vígjátékban is megcsillogtatta tudását, köztük a Csak egy kis pánik folytatásaként az AXN- en augusztus 20-án vasárnap 21:00-tól futó Még egy kis pánik című filmben. Napjainkban a színész még mindig aktív, az elmúlt 3 évben több filmben is szerepel.

http://pixel.nymag.com/imgs/daily/vulture/2014/07/28/28-midnight-run-robert-de-niro.w529.h352.jpg

(Fotó: http://pixel.nymag.com/imgs/daily/vulture/2014/07/28/28-midnight-run-robert-de-niro.w529.h352.jpg)

Zűrös házasságok, botrányos kapcsolatok

De Niro saját bevallása szerint rajong a fekete bőrű nőkét, elcsábította Naomi Campbellt, de udvarolt Whitney Houstonnak is. Első feleségével Diahnne Abbotttal 12 évig tartott a házassága, de hivatalosan még tartott a frigy, amikor a színésznek már egy másik nőtől, Helena Springstől született gyermeke. Következő szerelmét, Gillian de Tervillet egy újsághirdetésben látta meg, másfél év után pedig megismerte Toukie Smith-t, akit ugyan nem vett feleségül, de két közös gyermekük született, egy ikerpár, akiket béranya hordott ki. Kapcsolatuk nem sokkal később szintén véget ért.

http://m.cdn.blog.hu/go/gourmetmarketingarc/image/robert+de+niro.jpg

(Fotó: http://m.cdn.blog.hu/go/gourmetmarketingarc/image/robert+de+niro.jpg)

A színész 54 évesen nősült harmadszor, Grace Hightower-t vette el, házasságuk kisebb megszakításokkal 1997 óta tart. Komoly válságot jelentett kapcsolatukban, amikor De Niro-t 1998-ban meggyanúsították, hogy egy párizsi luxusprostituált-lánc szolgáltatásait vette igénybe. A történtek miatt kiutasították Franciaországból és beadták a válópert Grace-szel, a válást azonban sohasem mondták ki.

Képtalálat a következőre: „fiatal robert de niro”

(Fotó: http://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1690/16908/169084/16908458_fbb0f35d58d5c491845a9233c30b0a88_wm.jpg)

Steve Carell pályafutása

Steve Carell számára az igazi sikert A hivatal című sorozat hozta meg. Amellett, hogy színészként a provokatív Michael Scott-tot formálta meg, ő volt a producer is. Játékáért 2006-ban Golden Globe-díjat kapott, a „Casino Night” című epizódért pedig a Writers Guild of America díját is megkapta. Annak, hogy a sorozatot az első évad utáni rendkívüli alacsony nézettség miatt mégis folytatták Carell volt az oka, aki ekkoriban kapott főszerepet a rendkívüli népszerűségre szert tett, az AXN-en augusztus 18-án 21:00-tól futó A 40 éves szűzben, aminek ő írta forgatókönyvét is. Ezért a szerepéért megkapta az MTV Movie Awards „legjobb férfi főszereplőnek” járó díját.

https://s3.amazonaws.com/pq-imgs/images/bios/Steve-Carell.jpg-3575.jpg

(Fotó: https://s3.amazonaws.com/pq-imgs/images/bios/Steve-Carell.jpg-3575.jpg)

Számos animációs produkcióban is megfordult szinkronszínészként, (American Storage, Horton, Gru), de Carell leginkább vígjátékairól lett ismert. Legnépszerűbb filmjei: A minden6óZsenikém – Az ügynök haláli, Gyógyegér vacsorára, Őrült, dilis, szerelem. Színészi sokszínűségéről árulkodik, hogy egyik legutóbbi sikerfilmjében, aFoxcatcher című drámában skizofrén olimpiai bajnokot alakít.

Boldog házasságban

Steve Carell-t elkerülték a botrányok, jelenleg is boldog családi életet él szintén színész feleségével, Nancy Carellel, akivel chicago-i tanulmányai idején találkozott. A párnak két gyermeke van, egy lány Elisabeth, és fiuk John.

Képtalálat a következőre: „steve carell”

(Fotó: http://images.boomsbeat.com/data/images/full/188913/steve-carell.jpg)

Az AXN csatorna De Niro és Carell születésnapja alkalmából az augusztus 14-20-i héten a Csak egy kis pánik (premier augusztus 19. szombat 21:00) és a Még egy kis pánik (premier augusztus 20. vasárnap 21:00), valamint a 40 éves szűz (premier augusztus 18. péntek 21:00) című filmekkel tiszteleg munkásságuk előtt.