A LUMIX történelmének legmagasabb fényérzékenységét és legkiválóbb képminőségét nyújtó fényképezőgép új képérzékelővel

Az új LUMIX GH5S fejlesztésénél a 10,2 mega valós pixelszámmal rendelkező, Dual Native ISO technológiát és Venus Engine képfeldolgozót alkalmazó Live MOS képérzékelővel a legkiválóbb képminőség elérése volt a cél a nagy fényérzékenységű videófelvételeknél. A professzionális Panasonic Varicam modellekben is használt Dual Native ISO technológia két külön ISO kör között teremt összeköttetést. Általában a zaj az érzékenység emelkedésével arányosan nő az egyszeres natív ISO-t alkalmazó képérzékelőknél. A GH5S-ben található új, Dual Native ISO technológiával rendelkező érzékelő az erősítés feldolgozása előtt az érzékenységnek megfelelő optimális kör kiválasztásával minimális szintre csökkenti a zajképződést. Ennek eredménye, hogy akár 51200-as ISO érzékenységgel is képes felvételt készíteni. A Dual Native ISO technológiát manuálisan lehet állítani LOW (ISO 160-800) és HIGH (ISO 800-51200) érték között.
A több képarányt kezelő képérzékelő megfelelő kapacitással rendelkezik, hogy azonos látószöget nyújtson azonos gyújtótávolságnál, 4:3, 17:9, 16:9 és 16:9 képaránynál is.
A nagy fényérzékenységű MOS képérzékelő és a Venus Engine képfeldolgozó együtt villámgyorsan olvassa ki a teljes mértékben digitális jeleket, így minden egyes képkocka kimagasló képminőséggel készül el. A jelolvasási sebesség 1,3x* mértékben gyorsult az új Digital Live MOS képérzékelőben, és a gyors jelolvasás a gördülő-zárhatást is csökkenti videofelvétel közben vagy elektronikus zár használatánál.
A képérzékelő támogatja a 14-bites RAW formátumú felvételeket is, nagyobb rugalmasságot biztosítva a professzionális RAW szerkesztési munkafolyamatoknál.
* A LUMIX GH5-tel összehasonlítva

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .