Logopédia Európai Napja 2018

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Európában 2004 óta közel hetvenezer logopédus ünnepli március 6-án a Logopédia Európai Napját. Az eseménysorozat fő célja minden évben az, hogy a logopédia világát közelebb hozza a nyilvánossághoz. Magyarország 2012-ben csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez.
A CPLOL, az Európai Unió Logopédusainak Állandó Bizottsága által javasolt idei téma: az alternatív és augmentatív kommunikáció. Azaz, az idei ünnepnap célja, hogy felhívja a figyelmet a nyelvi és kommunikációs zavarok széles körére, az emberi életminőségre gyakorolt hatásukra, a kommunikációs zavarokkal küzdő személyek jogaira, a segítségadás módjaira, annak érdekében, hogy elkerülhetővé váljon az érintettek marginalizálódása, de ez a nap egyben lehetőséget nyújt a szakmának is arra, hogy megmutassa magát.
A Főváros Pedagógiai Szakszolgálatnál kiemelten fontosnak tartjuk a nyelvfejlődési elmaradások korai logopédiai szűrését, a beszéd-, nyelvi- és kommunikációs problémák korai felismerését és a logopédiai terápia mielőbbi megkezdését. A Szakszolgálat 24 tagintézményének logopédusai évente közel 45000 gyermeket szűrnek, vizsgálnak, és közel 14000 beszéd-, nyelvi- és kommunikációs problémával küzdő gyermeket részesítenek rendszeres terápiában, megakadályozva ezzel a nyelvi zavar súlyosabb formáinak, illetve az ezekre épülő iskolai és szociális hátrányoknak a kialakulását.
Immár nyolcadik alkalommal főváros szerte megnyitjuk kapuikat az érintettek és hozzátartozóik előtt, beszédszűréssel, tanácsadással, nyílt foglalkozásokkal, szakmai előadásokkal és egyéb érdekes programokkal várják az érdeklődőket.
„LOGOPÉDIA EURÓPAI NAPJA”
A részletes program az alábbi oldalon tekinthető meg:
http://fpsz.hu/logopedia-europai-napja-2018/

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .