Lezárult a Nikon 7 Fotópályázat

A Nikon magyarországi képviselete a Nikon 100. évfordulójának alkalmából 2017 őszén újra elindította izgalmas fotós kihívását, a Nikon 7 Fotópályázatot.

A résztvevők ezúttal is választhattak, hogy amatőr vagy profi kategóriában indulnak. A pályázók összesen 28 témából válogathattak, melyekből legalább 7-hez kellett képet feltölteniük, hogy indulhassanak a fődíjért. A Nikon öttagú szakmai zsűrije minden beérkezett fotót értékelt, így a pályázók 7 legjobbra értékelt képe és azok összpontszáma határozta meg, hogy ki, hol végez a rangsorban.

A pályázatra 5 160 amatőr és 684 profi fotós nevezett. A versenyzők több mint 13 000 fotót küldtek be: 12 143-at az amatőr, 1 770-et a profi kategóriában, így a zsűrinek idén sem volt könnyű dolga a pályaművek értékelésekor. A szakmai zsűri tagjai Baricz Katalin, fotográfus, érdemes művész; Imre Anikó, EFIAP fotóművész; Imre Tamás, EFIAP fotóművész; Hajdú D. András, fotóriporter; Stiller Ákos, fotóriporter voltak.

Az amatőr kategória fődíja egy Nikon D3400 fényképezőgép és egy AF-P DX NIKKOR 18-55mm VR objektív volt, a profi kategória győztese pedig egy AF-S NIKKOR 16-35 mm f/4G ED VR objektívet vihetett haza.

Az amatőr kategória fődíjasa: Izsó Zsolt

További kiemelt díjazottak:

Kégl Imre, Farkas Gábor, Dr. Tóth-Piusz István, Lénárt László, Icsu Renáta

A profi kategória fődíjasa: Orbán Péter

További kiemelt díjazottak:

Pamuk Dóri, Lakatos Krisztián, Bakki Zsolt, Dévényi Eszter, Dudás Ágnes

Különdíjas, a 100. évforduló alkalmából: Nagy Kata

A fotópályázat lezárásaként – ahogy azt a korábbi években a fotósok már megszokhatták – egy exkluzív díjátadó és kiállítás keretében díjazták a legjobb alkotások készítőit amatőr és profi kategóriában egyaránt.

A díjazott képek december 5-ig ingyenesen megtekinthetőek a Capa Központ kiállítótermében (1065 Budapest, Nagymező utca 8.).

A nyertes fotókat megtekinthetik a Facebook oldalunkon az alábbi linken:

https://www.facebook.com/nikon.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .