Lexus LC modellautó érkezik

Beteges kidolgozottság és részletgazdagság

Mindössze két neves gyártó kapott engedélyt a Lexustól, hogy elkészítsék az LC kupé méretarányos modelljét. A minőség és a kidolgozottság egészen elképesztő, ahogy az árak is…

A modellautó nem játékautó: tudja ezt mindenki, aki látott már aprólékosan kidolgozott, a valódira minden részletében megszólalásig hasonlító, méretarányos modellt. Itt is vannak azonban különbségek, fapados márkák, tömegmodellek és prémium kategória – ez utóbbi két képviselője, a hongkongi AUTOArt és a japán Make Up nyerte el a jogot, hogy megtervezhesse, gyárthassa és forgalmazhassa a Lexus LC kicsinyített verzióját.

Az AUTOArt 1:18 léptékű LC 500-asa fényképen gyakorlatilag megkülönböztethetetlen a valóditól, a modell a Lexus különleges, négyrétegű fényezési eljárásával nyeri el színét, a részletek kidolgozottsága mellbevágó, elég ha csak megnézzük a csomagtartó ajtaját tartó zsanérokat… Nem véletlenül kerül 20 ezer japán jenbe, azaz 47 ezer forintba darabja az LC kicsinyített modelljének.

Az októberben debütáló AUTOArt modell lenyűgöző és különleges, de ha valaki bírja idegekkel és pénztárcával, némi várakozás fejében még exkluzívabb LC-t vásárolhat magának vagy gyermekének.

HorgonyA Make Up 1:43-as méretarányú, tehát 110,7 milliméter hosszú modellje a kis méretek ellenére nem marad el kifinomultságban a nagyobb, 264,4 milliméteres konkurens változat mögött. Itt nem beszélhetünk „fröccsöntött” játékokról, a modell fontosabb részleteit kézzel építik be és díszítik. Nyilván ezért is kerül több mint másfélszer annyiba: az egyelőre kizárólag jobbkormányos kivitelben, egyetlen viszonteladónál előrendelhető LC modellért 31 ezer 968 japán jent, azaz körülbelül 75 ezer forintot kell kifizetni.

További információk: http://www.kidbox.co.jp/SHOP/EX4001.html

Fotók: AUTOart, Make Up

http://egyszermarlattamautot.hu/2017/08/22/lexus-lc-500h-uj-korszakot-nyit-kornyezetbarat-hibrid-hajtaslancok-torteneteben/