Lévai Balázs vendége a héten a Heaven Street Seven

Az Azok a régi csibészek-programsorozat a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának keretében indult útjára, hogy aztán rövid idő alatt meghódítsa a könnyűzene-történeti visszaemlékezésekre fogékony közönség szívét. A programsorozat 2019. decemberében megújult, és immáron második eseményére várja – Csibészek ’90 néven – látogatóit.


A magyarországi könnyűzene közelmúltját körüljáró Azok a régi csibészek poptörténeti beszélgetéssorozat célja, hogy szórakoztató formában, első kézből közvetítsen ismereteket a hazai pop-rock legendáriumáról, a zeneiparról, az ifjúsági kultúráról. A 2015 tavaszán indult talkshow keretében a Kádár-korszak meghatározó muzsikusai idézték fel emlékeiket a korszak hangulatáról, lehetőségeiről, légköréről. 2019. decemberével a rendezvénysorozat „generációváltáson” ment keresztül: a Csibészek ’90 eseményein Lévai Balázs beszélgetőtársai a nyolcvanas, kilencvenes években induló zenészek.

A programsorozat következő eseménye február 20-án, csütörtökön kerül megrendezésre – Lévai Balázs vendégei pedig Szűcs Krisztián és Németh Róbert (Heaven Street Seven) lesznek. 
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehet, a program Facebook eseménye elérhető ITT.

A Heaven Street Seven története 1995-ben indult Esztergomban, amikor a Vitéz János Tanítóképző Főiskola hallgatói megalapítják kezdetekben még angol nyelvű dalszövegekkel színpadra álló zenekarukat. Az első szárnypróbálgatásokat követően az egyre szélesebb közönség mellett már a szakma is felfigyel a csapatra. A sorra elkészülő és megjelenő nagylemezeiken az ezredforduló környékén már jóval nagyobb hangsúlyt kapnak a magyar nyelvű dalok, ennek ellenére a külföldi zenei piac meghódításának terve sem merül feledésbe. Rangos szakmai díjak sora itthon és külföldön egyaránt gazdára találtak a HS7-nél. Szállj ki és gyalogolj című lemezükért 2005-ben Fonogram-díjat kaptak, egy évvel később Cannes-ban pedig European Breakthrough Award-dal ismerték el a zenekart. Szintén 2006-ban a legendás Radiohead előtt állhattak a Sziget fesztivál nagyszínpadára, a következő esztendőben pedig egy tizenöt állomásos európai turné is bekerült az ekkor már itthon és külföldön is ismertséget és elismerést szerző együttes naptárába.

Húszévnyi aktív zenélés után a Heaven Street Seven 2015-ben a Budapest Parkban búcsúzott el a közönségétől. Öt év hallgatást követően azonban idén nyáron két estére ismét felcsendül a Hol van az a krézi srác?, a Sajnálom vagy éppen a Dél-Amerika, hiszen a zenekar a Fishing on Orfűn, valamint egy Budapest Parkos koncert erejéig újra összeáll.