A Lenovo ezeket jelentette be a barcelonai Mobil Világkongresszuson

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

A vállalat az intelligencia átalakulásokra helyezi a hangsúlyt 2018-ban

A Lenovo a 2018-as Mobile World Congress-en (MWC), megerősítve korábbi, technológiai újításaival kapcsolatos vízióit, bejelentette, hogy a kiterjesztett intelligenciát érintő fejlesztésekre (AI) helyezi a hangsúlyt idén.

A PC szegmens meghatározó szereplőjeként a Lenovo megalkotta az intelligens AI eszközök egyik legteljesebb gyűjteményét az intelligencia három kulcsfontosságú elemének, az adatok, a számítási teljesítmény, és algoritmus biztosítása érdekében.

Az eseményen a Lenovo olyan új AR, VR, valamint hangvezérlésű technológiákat mutatott be, amelyek segítségével egy merőben más színvonalú hétköznapok élhetők meg, a munka és szórakozás terén egyaránt. A készülékektől az adatközpontig, az intuitív, új hangalapú Yoga™ 2 az 1-ben laptopoktól az átalakítható Moto Modokig és fejlett adatközpont-megoldásokig a Lenovo az összes létfontosságú emberi kapcsolatteremtést az AI segítségével oldja meg.

Egy rendhagyó okostelefon élmény

Az MWC során a Motorola bemutatja, hogy miként jelent továbbra is kihívást az iparágnak a prémium ár-érték arányos okostelefonok gyártása, valamint az úttörő Moto Modok hogyan segítik egészségügyi állapotunk nyomon követését. A Moto Z eszközre csatlakoztatható, az MWC-n bemutatott Motorola Healthy Mod az öt létfontosságú életjel mérésére is képes, beleértve a pontos szisztolés és diasztolés vérnyomást.

A Motorola és a Harvard Mind-Brain Behavior és Science of Happiness elismert szakértője, Dr. Nancy Etcoff közötti együttműködés keretében a Motorola az MWC-n betekintést nyújt a közelmúltban megjelent Phone-Life Balance Study részleteibe. A tanulmány azonosítja azokat a problémás viselkedésformákat, amelyek befolyásolják a másokkal és saját magunkkal kialakított kapcsolatokat. A tanulmány rávilágít azokra a riasztó eredményekre, amelyek a fiatalabb, digitális világban felnőtt generációkhoz köthetők leginkább, valamint arra, hogy az emberek hogyan helyezik előtérbe mobiltelefonjukat és az azon való történéseket saját emberi kapcsolataikhoz képest.

A Motorola egyik alapelve, hogy a technológia gazdagítsa életünket és olyan intelligens megoldásokat kínáljon, amelyek segítik fenntartani az egyensúlyt a telefonhasználatban. A gyakorlatban ezt a célt szolgálja a SPACE applikációval kötött együttműködés, amely a megfontolt telefonhasználatra hívja fel a figyelmet, valamint segítséget nyújt a Moto Experiences is, amely az intuitívabb mobilozás kialakításában hasznos.

A hangok rendhagyó megközelítése

A Lenovo PC és okoseszköz üzletága a kereskedelmi és fogyasztói tapasztalatok átalakítását szolgáló, a kiterjesztett valóságot segítségül hívó termékeket fejleszt.

A Mobile World Congress-en a Lenovo bemutatja a mobilos generációnak készült 2 az 1-ben család legújabb darabjait, az új 13 és 15 hüvelykes kivitelben elérhető Yoga 730-at és az új, 14 hüvelykes Yoga 530-at. A Windows 10-el felvértezett átalakítható laptopokat modern dizájnnal, nagy teljesítménnyel és egy táblagépnek megfelelő hordozhatósággal ruházták fel, ennek köszönhetően a Yoga az ikonikus, prémium laptopokat képviseli az első átalakítható modellek megjelenése óta. Az AI nyújtotta lehetőségeket kihasználva a Yoga 730 érintésmentes intelligens segítségnyújtást biztosít. A beépített Cortana és Alexa asszisztensek számos lehetőséget kínálnak, így akár a szoba túloldaláról történő hangfelismerést.1

A strapabíróságot képviselő 2 az 1-ben Lenovo 500e, 300e és a kifejezetten oktatásra készült 100e Chromebook már elérhető a fogyasztók számára. A véletlenül kiömlött folyadék ellen maximális védelmet nyújtó dizájnon túl a 300e Chromebookot Lenovo Enhanced Touch technológiával látták el, a könnyebb használat érdekében. Az 500e Chromebookban innovatív és akadásmentes algoritmusokkal működő Google® EMR™ Pen az írás és a rajzolás élményét segíti.

A 2018-as CES-en bemutatott Lenovo Smart Display-el egy lépéssel közelebb kerültünk az okos otthonunk megvalósításához, az egyszerűbb, ösztönösebb és megosztott technológiahasználat érdekében. Az intelligens eszközben a Google Assistant™ hangfunkcióit full HD-s kijelzővel ötvözték a maximális szórakozási élmény érdekében.2 A fény- és fűtésvezérlésért felelős csatlakoztatott intelligens otthoni eszköz egy pillantással vagy akár egyetlen szóval is irányítható.

A valóság rendhagyó megközelítése

A 2018-as CES-en bejelentett kiterjesztett intelligencia eszközökön keresztül a Lenovo bemutatja, hogyan lehet még egyedibb és magával ragadóbb eszközökkel ellátni a piacot. A Lenovo Mirage™ Solo, önálló VR headset és a VR180 fokos Lenovo Mirage Camera Google mobil VR platformjával a Daydream™-el saját VR tartalmak létrehozását segíti. A Lenovo Mirage AR headsettel és Lightsaber vezérlővel felszerelt Star Wars™: Jedi Challenges áttöri a meglévő határokat, például a kibővített valóságban szervezett Jedi edzéssel.

A világ javításának egy rendhagyó módja

A Lenovo Data Center Group tovább folytatja az intelligencia forradalmasítását az új telekommunikációs és IoT szegmenseken keresztül. A Lenovo egyedülálló helyzetének köszönhetően a hagyományos távközlési alapok helyett zavartalan átmenetet biztosít a kommunikációs szolgáltatók számára egy szoftverdefiniált világ létrehozása érdekében.

A Lenovo a Mobile World Congress-en mutatja be teljesítmény-optimalizált portfólióját a ThinkSystem SR650/SR630 szervereken és kapcsolókon, a Red Hat OpenStack-en és a Mellanox ConnectX-4 NiC-ken keresztül, amelyek tartalmazzák a felgyorsított feldolgozási csomagot. A Lenovo emellett csatlakozik az „Intel Select Solution NFV” programhoz, amely célzottan titkosítási és tömörítési alapú NFV terhelésekre optimalizált megoldást kínál. A megoldás magában foglalja a Lenovo SR650/SR630 szervereken engedélyezett Intel QuickAssist Technology (QAT) és az Intel XXV710 NIC technológiákat.

A China Mobile-lal folytatott gyümölcsöző együttműködést, valamint az x86 szerver megbízhatóságban3, elért első helyet kihasználva a Lenovo bemutatja az iparág első 5G-képes központosított és elosztott egységek (CU/DU) szoftveres és virtualizált implementációjának bázisállomását.

A Lenovo „eszköztől az adatközpontig” megoldások kiállítása a Mobile World Congress-en február 26-tól március 1-ig a Lenovo Showcase Hall 3-ban várja az érdeklődőket, a Space 3N30-ban. Az Intel részlegen a Lenovo ThinkSystem SR650 szervereken elérhető „önoptimalizáló 5G hálózat” megoldásait mutatja be a vállalat.

1 A Yoga 730-on elérhető Cortana és Alexa távoli hangfelismerő funkciója 4 méteres körzetben és készenléti állapotban működik. Az Alexa képesség várhatóan elérhető lesz az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban és Németországban. Az országok listája idővel kibővülhet.

Az FHD érintőkijelző a Lenovo Smart Display 10 hüvelykes modellen elérhető.

3 Information Technology Intelligence Consulting (ITIC) 2017 – 2018 Global Server Hardware, Server OS Reliability Report

LENOVO, LENOVO MIRAGE ÉS YOGA kifejezés a Lenovo védjegye. GOOGLE, GOOGLE ASSISTANT ÉS DAYDREAM A GOOGLE, INC. védjegye. STAR WARS és a kapcsolódó tulajdonságok a Lucasfilm Ltd. és/vagy leányvállalatainak védjegyét és/vagy szerzői jogait képezi az Egyesült Államokban és egyéb országokban. © & TM Lucasfilm Ltd.  EMR a Wacom Co., Ltd. ©2018, Lenovo Group Limited. védjegye.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .