A Lenovo bemutatta legújabb intelligens termékeit

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

A 2018-as CES-en mutatkoztak be azok az intelligens eszközök, amelyek újraformálhatják a jövőnket

Posztteszt

A 2018-as Consumer Electronics Show-n mutatta be technológiai innovációkat támogató portfólióját a Lenovo. A különféle intelligens hordozható és asztali eszközökből álló sorozat még elérhetőbbé teszi a valóságot.

A legújabb VR felhasználásnak köszönhetően a virtuális valóság új távlatokat nyit. A Lenovo Mirage™ Solo Daydream™ fejhallgató a lehető legegyszerűbb módját kínálja a VR élmények felfedezésének. A lenyűgöző virtuális valóságot egyszerű használattal biztosítja a felhasználóknak. A Lenovo Mirage Camera Daydream például lehetővé teszi, hogy a fontos pillanatokat, megörökítésüket követően 3D-ben, egy fejhallgató segítségével éljük át újból. A Lenovo C220 Smart Glasses készülékben található kibővített valóság funkcióknak köszönhetően már a szakemberek is könnyű szerrel demonstrálhatják munkával kapcsolatos gondolataikat. A monokuláris, kis tömegű kibővített valóság (AR) hardver és szoftver az okostelefonok technológiáját használja annak érdekében, hogy növelje a szolgáltatások széles tárházát.

A beépített Google Assistant™-tel rendelkező Lenovo Smart Display segítségével személyre szabható és még kényelmesebb otthonokat alakíthatunk ki. Az ’Always On’ és ’Always Connected’ funkciókkal és Windows® 10 S operációs rendszerrel felvértezett Miix 630 2 az 1-ben átalakítható laptop egy okostelefonnal egyenértékű LTE1 mobilitást és akár 20 órányi akkumulátor-üzemidőt biztosít felhasználói számára. Legyen szó akár videólejátszásról2, a magas teljesítmény és hatékonyság gondoskodik a zökkenőmentes munkavégzésről. A legendás ThinkPad széria újratervezett X1 sorozattal és ügyfélközpontú innovációkkal egészül ki az X, a T és az L széria esetében. Ráadásul, a számítógépek közötti adathordozást, a biztonságos Wi-Fi hálózatok azonosítását és PC diagnosztikát a Windows 10-es számítógépeken működő Lenovo Vantage applikáció teszi még hatékonyabbá.

Egy gyümölcsöző együttműködés: Az Indiegogo-val közös Developer Challenge kihívás és új Moto Modok

A Moto Mod családot kiegészítve a Motorola két új Moto Modot mutatott be, amelyeket a Developer Challenge résztvevői fejlesztettek. A Vital Moto Mod fejlett szenzortechnológiával könnyedén mérhető a pulzus, a légzésszám, a pulzoximéter, a testhőmérséklet, a pontos szisztolés- és diasztolés vérnyomás. Ez mindössze egy érintéssel lehetséges, a Moto Z-re csatlakoztatható Moto Mod méretű integrált eszközzel.

A 2017-es „Alakítsd át az okostelefonodat!” Indiegogo-val közös kihívás győztese a Livermorium Slider billentyűzetű Modo Mod lett, amely teljes értékű QWERTY csúsztatós billentyűzettel a Moto Z képernyőjének akár 60 fokos elforgatását teszi lehetővé, amennyiben a gépelés érintőképernyő segítségével nem megoldható. A Motorola és az Indiegogo a nagy sikerre való tekintettel újraindította az „Alakítsd át az okostelefonodat!” kihívást, a korszakalkotó ötletek támogatása érdekében.

Együtt jobb: Lenovo Mirage Solo Daydream fejhallgató és Lenovo Mirage Camera

A Mirage Solo önálló VR fejhallgató és a Mirage VR180 fényképezőgép használatával a VR-rajongók eddig nem látott módon fogyaszthatnak és készíthetnek tartalmakat.

A világ első önálló, vezeték nélküli eszközeként a Daydream fejhallgató használatához a számítógépre vagy telefonra sem szükséges csatlakozni. A Google Daydream virtuális valóság platformján a WorldSense™ mozgáskövetési technológia lehetővé teszi, hogy a felhasználó a világűrben kalandozzon, miközben egy valóságot meghazudtoló terepen utazik át. A Lenovo Mirage Solo magas minőségű, magával ragadó élményt nyújt a felhasználóknak, amelyről a Qualcomm® Snapdragon™ 835 VR platform gondoskodik. Ráadásul, a Daydream vezérlővel a videójátékok is még valósághűbbek.

A Lenovo Mirage Daydream fényképezőgéppel saját VR tartalom is gyártható, vissza nem térő élményeket nyújtva a felhasználóknak. A 13 megapixeles, halszemoptikájú, 180 fokos látószöggel rendelkező zsebméretű, ’point-and-shoot’ fényképezőgéppel jóval egyszerűbb a 3D hatású fényképek és videók készítése is. A zökkenőmentes megosztás és tárolás érdekében a Lenovo Mirage kamerával készült képek és videók a Google Photos™ mappába vagy a felhasználó YouTube™ csatornájára is feltölthetők, amelyek böngészőből, vagy a Mirage Solo Daydream fejhallgatóval és VR fejhallgatóval is megtekinthetők. A Lenovo Mirage Daydreambe erősített kettős kamera kiváló minőségéről a Qualcomm Connected Camera® platformja gondoskodik, amelyben beépített Wi-Fi és X9 LTE cellás modem található.

A New Glass C220 megoldásai a mesterséges intelligenciát a kibővített valósággal ötvözik

A Lenovo New Glass C220 egy szemüvegből (Glass Unit) és egy zsebben hordható elemből (Pocket Unit) áll, és a mesterséges intelligencia technológia segítségével ismeri fel és azonosítja a tárgyakat. A mindössze 60 grammos szemüveg (Glass Unit) Android operációs rendszert használ a zökkenőmentes működés érdekében. Miközben az egyik szemünkkel a kibővített valósággal ismerkedhetünk, a másik szemünkkel a valóságos dolgokat látjuk. A használathoz az LNV (AH Cloud) alkalmazás letöltése szükséges, majd a zsebben hordható elem (Pocket Unit) telefonhoz csatlakoztatása. A New Glass C220 a munkahelyen és tanulási folyamatban egyaránt segíti a felhasználót, legyen szó információgyűjtésről, javításhoz szükséges segítségnyújtásról, vagy éppen a nem megfelelően működő berendezések és hibaelhárítási kérdések kezeléséről egy távoli kollégával. Mindeközben ráadásul a kezek szabadon maradnak. A New Glass C220 egy olyan kibővített valósággal felruházott hordozható eszköz, amely zajtalan használatot, mobil számítástechnikai lehetőségeket, személyre szabható Modokat és sok egyéb felhasználási lehetőséget kínál.

A Lenovo NBD AH Cloud 2.0 egy kibővített valóságon, mesterséges intelligencián és nagy adattechnológián alapuló SaaS vállalati platform. Az AH Cloud összhangban van az Augmented Human fogalmával, amely lehetővé teszi a távoli, ipari karbantartásokat, intelligens parancsokat, a 3D hatású diagnózisokat, az intelligens turizmust és számos egyéb terület feladatait is ellátja. A videó-kommunikációs rendszer a Kepler technológián alapszik, és a sokoldalú és kétirányú videóhívásokat is lehetővé teszi. A titán-technológiának köszönhetően a felhasználók programozási ismeretek nélkül is készíthetnek és szerkeszthetnek projekteket. Ráadásul, a Martin technológián alapuló intelligens felderítési rendszer lehetővé teszi a valós idejű objektumkeresést, egyszerre akár több objektumról is, ehhez mindössze egy képalapú képzés szükséges.

Napindítás és napzárás okosabban a Lenovo Smart Display-el

A beépített Google Assistant rendszerrel felvértezett Lenovo Smart Display lehetővé teszi a különböző technológiák kényelmesebb otthoni használatát. Az okoseszközök csatlakoztatásával a világítás vagy akár a fűtés szabályozására is használható, egyetlen hanggal vagy érintéssel. A Google Assistant rendszerével elérhető a Google Maps™, a YouTube™, valamint a videóhívásokat lehetővé tevő Google Duo™ is. A Qualcomm® Home Hub platformmal erősített Lenovo Smart Display 8”-es és 10”-es kivitelben is kapható lesz.

Always On, Always Connected PC

A Miix 630-cal a Lenovo új szintre emeli a PC mobilitást. A 2 az 1-ben megoldás minden eddigi elképzelést felülír azzal kapcsolatban, hogy mit is tud egy laptop valójában. A Miix 630 a Windows 10 S laptop flexibilitását és teljesítményét nyújtja az okostelefonok1 mindig bekapcsolt, mindig csatlakozó mobilitásával. A Wi-Fi helyett 4G LTE-hez csatlakozó készülék 20 óra videólejátszást is lehetővé tesz2. A Qualcomm Snapdragon 835 mobile Mobile PC platformon alapuló Miix 630 mindössze 15.6 mm vastag és 1,33 kg. A Windows 10 S Cortana®-val személyes digitális asszisztensünket már hangfelismeréssel is elérhetjük. Emellett a Windows Hello™ biometrikus arcfelismerő egy jóval biztonságosabb és kényelmesebb bejelentkezést tesz lehetővé.

Egyre reszponzívabb és intelligensebb ThinkPad széria

A legendás ThinkPad széria üzleti laptopjai számos változást kaptak a tökéletesítés jegyében. Az X1 modellcsalád fejlesztései nemcsak a kijelzőkben, az erősebb biztonságban vagy hálózatban mérhetőek, hanem a munkakörnyezethez való gyorsabb alkalmazkodásban. Az X1 táblagép új, 13”-es dizájnt és 3K kijelzőt kap opcionális globális LTE-A hálózattal. Az X1 Carbon és X1 Yoga esetében elérhetővé válik az Amazon Alexa, a lenyűgöző képi világról pedig a prémium Dolby Vision HDR3 gondoskodik. Az adatvédelem jegyében a ThinkShutter Camera nagyobb biztonságot nyújt a felhasználónak. A 14”-es X1 Carbon érintőképernyős kivitelben és mintegy 15 órás akkumulátor-üzemidővel érkezik.

Az X280, X380 Yoga, T480, T480s, T580, L380, L380 Yoga, L480 és L580 modellek mindegyike frissítést kap. A rohanó üzletemberek kedvence, az X280 kisebb súllyal, mindössze 1,16 kilogrammal debütál a piacon, míg a T480 modell vadonatúj dokkolóval, infravörös kamerával, globális LTE-A hálózattal és elképesztő, 274 órás akkumulátor-üzemidővel írja felül az üzleti élet sztenderdjeit. A T480s lenyűgöző teljesítménnyel és pehelykönnyű változatban érkezik, míg a T580 megnövelt sebességű memóriával, kettős tárhellyel és új dokkolási lehetőségekkel egészíti ki a portfóliót.

A Lenovo Thunderbolt™ 3 Graphics dokkolóval akár három Lenovo kijelzőjében is 4K felbontásban lehet gyönyörködni. A PC élmény a Windows Mixed Reality-re készült Lenovo Explorer headsettel fokozható, az IdeaPad™ 720S-re csatlakoztatva. Így lehetővé téve a virtuális valóságjátékok használatát vagy éppen a világ holo-túra bejárását.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .