Lejárt a NERencvárosnál a ruszki edző Csercseszovatossága

Newspaper icon concept vector illustration.

     Távozik posztjáról a NERencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője: Kubatov Gábor klubelnök a saját Facebook-oldalán közölte, Sztanyiszlav Csercseszovval történt személyes megbeszélése eredménye, hogy nem dolgoznak tovább együtt.

    “Végtelenül szégyellem magamat mindenki nevében. A mai meccs méltatlan volt a NERencvároshoz. A konzekvenciákat hamarosan levonjuk. A szurkolóknak köszönök mindent” – írta egy órával korábban a klubelnök, azt követően, hogy a NERencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjében, az első forduló hazai visszavágóján háromgólos vereséget szenvedett szerdán a feröeri KÍ Klaksvíktól és 3-0-s összesítéssel búcsúzott a legrangosabb európai kupasorozattól.


    Az elnök és a vezetőedző közötti egyeztetésről és az együttműködés befejezéséről a fradi.hu is beszámolt, egyúttal jelezte, hogy a csapat irányítását ideiglenesen Máté Csaba veszi át.


    Az 59 éves orosz tréner 2021 decembere óta irányította a NERencvárost, mellyel az idén a bajnokság megnyerése mellett a nyolcaddöntőig jutott az Európa-ligában.


KORÁBBAN:

Csercseszov nem mondott le, de átgondolja a folytatást

    Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző nem mondott le, miután a NERencváros labdarúgócsapata 3-0-s vereséget szenvedett a feröeri KÍ Klaksvíktől és búcsúzott a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában, de átgondolja a folytatást.

    “Nagyon rossz meccset játszottunk ma. Egy ilyen csapatteljesítmény után az edzőnek is át kell gondolnia a dolgokat” – kezdte az orosz szakember a szerdai visszavágót követő sajtótájékoztatót. “Nem ez az első és utolsó alkalom, hogy hasonló eset előfordul. Ha az ember nem százszázalékosan koncentrál, akkor ez megtörténhet. Ez mindenki számára egy nagyon szörnyű este, ki kell elemezni, hogy meghozzuk a megfelelő döntéseket hideg fejjel”.


    Csercseszov az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott, egy hete már az első felvonás alkalmával sem megfelelő hozzáállással futballozott az együttese, ugyanakkor úgy vélte, a játékosok nem becsülték le az ellenfelet és az edzéseken is megfelelően dolgoztak.


    A NERencvárost 2021 decembere óta irányító 59 éves tréner a tavalyi BL-selejtező harmadik köréhez hasonlította ezt a párharcot, amikor az azeri Qarabag búcsúztatta a zöld-fehéreket úgy, hogy 3-1-re győzött a Groupama Arénában. Szerinte a mostani hasonlóan “lesújtó párharc” volt, de akkor utána sikerült javítani.


    “Ezek a kudarcok benne vannak a sportban. Akkor sem adtam fel, most sem fogom. Aludnunk kell erre egyet, hogy ebből mit lehet kihozni, hogyan tudunk együtt jobbak lenni, vagy tudunk-e” – zárta szavait Csercseszov, aki ugyanakkor megjegyezte, hét új játékosa van, akiknek beillesztéséhez idő kell, de az nem állt rendelkezésre.


    Kollégája, Magne Hoseth azt emelte ki, hogy ha a játékosok hisznek magukban, akkor hegyeket képesek megmozgatni és így bármi lehetséges a futballban.


    “A 3-0 talán nem reális, de számunkra csodával ér fel” – mondta a feröeriek norvég szakembere. “Egy ilyen kis helyről érkező csapatnak ez egy óriási pillanat. Nagyon büszke vagyok, hogy ennek a csapatnak az edzője lehetek. Az, hogy a hazai szurkolók ünnepeltek minket, a futball esszenciája, ami a tiszteletről szól, ezekért az értékekért és pillanatokért élünk.”


    Hoseth szerint a BL-ben minden lehetséges, ebben a szellemben folytatják majd útjukat a svéd Häcken ellen, mert ha a NERencvárost idegenben le tudták győzni 3-0-ra, akkor a folytatásban is bármi megtörténhet.


    A Klaksvík története során második győztes párharcát vívta a BL-selejtezőben, de az elsőt a koronavírus-járványnak köszönhetően nyerte meg, amikor 2020-ban a Slovan Bratislava nem tudott kiállni ellene.


    Az Európa-ligában idén nyolcaddöntős, sorozatban ötszörös magyar bajnok FTC a kudarcával átkerült a Konferencia-liga selejtezőjébe, melynek második fordulójában az ír Shamrock Rovers együttesével találkozik. Az első mérkőzést a Groupama Arénában rendezik jövő csütörtökön. A két gárda tavaly az Európa-ligában csapott össze a csoportkörbe jutásért, akkor a NERencváros 4-1-es összesítéssel jutott a főtáblára.

https://miazablogger.hu/kinos-nerencvarosi-bucsu-a-felprofi-klaksvikkal-szemben/