Legyen teljes a Szandra és a 3.b-sorozat!

Megjelent Balázsy Panna nagysikerű sorozatának befejező része, és máris a sikerlistákon van.
Az eddig megszokott bájjal és derűvel zárulnak Szandra kalandjai.

Szia!

Itt Szentesi Szandra jelentkezik röviden, mert a nyáron nincs időm írni. Hogy mit csinálok helyette?
Lovastáborban voltam és már azt is tudom, hogy milyen egy művésztelep. Aztán sellőként úszkáltam a tengerben, majd a naplementében…na ezt nem mondom el.
Szóval lesz itt minden, csillag- és foghullás, utazás meg lazulás is, miközben véget ér a nyár, és én nem leszek többé 3.b-s.

A szerzővel készült interjú szabadon felhasználható:

 

Csúcsszuper érzés

Szandra végre elvégezte a 3. osztályt, a hatodik részben, a Csúcsszuperben irigykedve olvassuk nyári kalandjait. Mindent megírtál, amit szerettél volna, ha megtörténik a főhősöddel?

Igen, mindent megírtam, ami megtörténhetett vele egy iskolaév alatt, még akkor is, ha ezt két és fél év alatt tettem.
Gyűjtöm a kalandokat, mert sose lehet tudni, hogy az időközben felcseperedett, idősebb Szandra mikor kívánkozik visszatérni 🙂

Sok iskolába hívnak, találkozol számtalan olvasóval. Volt olyan, hogy elmondták, kiderül, hogy segíteni is tudott a könyv? Gondolok itt a víz-projektre, hajléktalankérdésre, nagyszülő elvesztésére vagy félelem-feldolgozásra.

Számos iskolában vetélkedőt rendeztek a Csuromvíz víz-projekt kapcsán, néha hirtelen én sem tudtam a helyes választ a kérdésekre, olyan részletességgel elemezték a könyv tartalmát. A gyerekek és a tanárok is fontosnak tartják, hogy a Szandra sorozat több olyan érzékeny társadalmi problémával foglalkozik, mint a hajléktalanság, a válás, egy rokon elvesztése. Leginkább mégis azt emelném ki, hogy nagyon sok szülő megírja nekem, hogy Szandra története az első, amit kézbe vett a gyermeke, és elindult a rendszeres olvasás izgalmas útján. Az író-olvasó találkozókon nagyon szeretem, hogy a gyerekek hangosan olvasnak, nem félnek tőle, még akkor sem, ha nem megy teljesen flottul. Többen utána azt mondták, folytatni fogják a hangos felolvasást, mert az sokat segít abban, hogy szebben olvassanak.

Melyik a kedvenc jeleneted a hat részből?

Több kedvenc jelenetem is van, az egyik az ovis esküvő, amikor Szandrát feleségül veszi első szerelme. Nagyon szeretem a nyári kalandokat, Dédi ondolált haját és a bagolylevest is. Valójában mindegyik könyv a szívem csücske 🙂

Balázsy Panna könyvei pedig innen rendelhetőek meg:
https://www.lira.hu/hu/szerzo/balazsy-panna

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .